Film og serier

Gjør høstkvelden mørk og mystisk

Gåtefull krim, deilig drama og overnaturlig spøkeri. Her er seriene som setter stemningen i høst.

Bilde fra Lovecraft Country på HBO Nordic.

Kvelden blir kaldere og mørkere, og det påvirker også tilbudet til kanaler og strømmetjenester. De vet at flere av oss gjerne går høsten i møte med en litt spennende og mørk serie eller film. 

Med T-We får du alltid de beste tipsene når du trenger noe til å sette stemningen til innekveldene.

Tipsene under finner du også igjen i T-We-menyen på boksen din. 

Overnaturlige grøss

For deg som lengter etter historier hvor opp er ned, ned er opp, og mytiske vesener finnes rundt ethvert hjørne, har vi en råspennende nyhet. 

HBO Nordics ferske «Lovecraft Country» står høyt i kurs blant verdens kritikere akkurat nå. Historien om unge, svarte Atticus som begir seg ut på en reise gjennom 50-tallets rasistiske USA på jakt etter sin far er blant noe av det mest spesielle og imponerende vi har sett på svært lenge. 

Her settes umenneskelige holdninger og diskriminering opp mot faktiske monstre - som tatt rett fra en H.P. Lovecraft-bok. Les mer om hvorfor vi mener «Lovecraft Country» er blant høstens beste nyheter her.

Se serien her.

Frister det kanskje med en tur til forførende Bon Temps, Louisiana i høst? Blant de litt eldre klassikerne har HBO Nordic nemlig alle sesongene av vampyrfavoritten «True Blood».

Servitrisen Sookie Stackhouse har en spesiell evne. Hun kan høre folks tanker. Likevel er hun langt fra unik i nabolaget hennes, hvor både varulver, hekser og selvsagt vampyrer lusker. Sookie roter seg stadig opp i problemer i Bon Temps, og situasjonen blir ikke bedre når hun begynner å date vampyren Bill.

Blod, sex og deilig sørstatsmystikk gjorde Charlaine Harris’ berømte bokserie til en av de største seriene på TV et tiår tilbake.

Se serien her.

Vi kan ikke egentlig snakke om vampyrfavoritter uten å nevne vampyrserien over alle vampyrserier: «Buffy the Vampire Slayer» finnes nemlig på FOX+ i HD. Om Buffy og resten av Scooby-gjengen ikke er nok for deg, finnes også hele oppfølgerserien «Angel» i strømmetjenesten. Med andre ord finnes det nok 2000-tallsskrekk her til å holde enhver grøsserelsker underholdt i lang tid fremover. 

Om superdrakter og flagrende kapper er mer din greie, fortvil ei: Det blir ingen mangel på superheltdrama i høst heller. Blant annet finnes kritikerfavoritten «Watchmen» fra Damon Lindelof på HBO Nordic, hvor Regina King spiller Angela Abar - en superhelt i skjul som tar opp kampen mot «Seventh Cavalry» - en organisasjon som kjemper for hvitt overherredømme. 

Har du FOX+ burde også X-Men-baserte «The Gifted» være interessant for deg. Her må en familie med mutantevner legge ut på flukt fra myndighetene, med blant andre fantasy-veteranene Stephen Moyer og Amy Acker i hovedrollene. 

Deilig krim

Serieåret 2020 har så langt levert svært solid på krimfronten, til den grad at vi nesten ikke har klart å summe oss. Mer er på vei, og blant de mest spennende aktuelle titlene nå er for eksempel «Perry Mason» på HBO Nordic. 

Den amerikanske detektivlegenden er tilbake i beste form, nå spilt av «Brothers & Sisters»-stjernen Matthew Rhys. Vi befinner oss i Los Angeles på 1930-tallet, en by som blomstret til tross for at resten av landet fortsatt slet etter «the great depression». I en heftig neo-noir-preget sesong blir privatetterforskeren Mason innblandet i en etterforskning som kan få alvorlige konsekvenser for ham selv, klienten hans, samt byen som en helhet. 

Med glimrende skuespillerprestasjoner, et fengende plott og en svært gjennomført stil er «Perry Mason» et inspirert og godt valg for fans av mørk krim.

Om du er mer opptatt av fakta enn fiksjon, burde HBO Nordics bingevennlige «I’ll Be Gone in the Dark» være en fulltreffer. Her får vi høre historien om den avdøde forfatteren Michelle McNamara og hvordan hun begav seg ut på en jakt på «The Golden State Killer» - en av USAs verste seriemordere gjennom tidene. 

Gjennom seks deler får vi innsikt i den intense politietterforskningen og McNamaras grenseoverskridende jakt på mannen som stod bak mer enn 50 voldtekter, 13 drap og 100 ran i California mellom 1974 og 1986. 

På samme tjeneste finner du også flere briljante krimtitler, blant annet årets store Stephen King-adapsjon «The Outsider», hvor familiemannen Terry Maitland blir arrestert for groteske handlinger han umulig kunne ha begått - med mindre han kunne vært på to steder på samme tid. Og det er jo ikke mulig. Eller? 

Antologiserien «True Detective» burde også gjøre susen for krimelskerne. Her får du tre sesonger med stjernespekket og kritikerrost krim, hvor navn som Rachel McAdams, Matthew McConaughey, Woody Harrelson og Michelle Monaghan bare er noen av de stjernene som dukker opp.

High school-mørke

Dersom du heller kjenner deg i humør til noe som ikke er fullt like gravalvorlig, finnes det en rekke serier som blander mørke og humor. 

«The Vampire Diaries» har vært en av de store serietitlene som virkelig fant sitt publikum under den store «Twilight»-bølgen på slutten av 2000-tallet. Med kanadiske Nina Dobrev i spissen som Elena Gilbert, tok serien for seg de overnaturlige hendelsene blant en tenåringsgjeng i den fiktive byen Mystic Falls. Trekantdrama, varulver og konspirasjoner er blant det du kan vente deg fra denne populære dramaserien, som du finner på FOX+. 

Hos C More kan du få med deg 2019-versjonen av «Nancy Drew» alias «Frøken Detektiv». Skaperne av «Gossip Girl»-serien har gått sammen for å lage denne moderniserte versjonen av den ikoniske detektiven. I denne utgaven befinner Nancy seg i en situasjon hvor hun selv er mistenkt. 

Serien er gøyal, umiddelbart fengende og tar ikke seg selv for alvorlig. Inspiriasjonen fra tenåringssuksesser som «Riverdale» og «Pretty Little Liars» er ikke til å ta feil av, og garanterer lett fordøyelig underholdning.