Best på Paramount+ akkurat nå

Bilde fra utvalget på Paramount+.

Et digert utvalg av kvalitetsserier og filmer venter deg i strømmearkivet Paramount+.

Er du fan av sterke dramaserier, klassiske filmer, god familieunderholdning og grensesprengende reality? Da bør du vurdere å investere noen av poengene dine i Paramount+. 

Nå er nemlig strømmearkivet relansert i en ny og sterkt utvidet utgave, til 35 poeng.

Og her er det mange godbiter for alle med interesse for kvalitetsunderholdning – blant annet disse filmene og seriene. 

Sjekk innom hver uke for nye tips!

Velg Paramount+ på Mine Sider

I Love That For You

Sjanger: Komedie IMDB-score: 7.3 Sesonger:

Denne ferske komedien fra «Saturday Night Live»-spiren Vanessa Bayer følger unge Joanna som sliter med å prestere i drømmejobben som programleder på TV-shop.  

For å hindre at hun får sparken, lyver hun derfor om at grunnen til at hun presterer så dårlig er at hun har fått kreft. Dette kan jo umulig gå bra, som selvesagt byr på mye lettbeint men effektiv underholdning.

«I Love That For You» er en spenstig og innovativ humorserie som viser frem det beste av Bayer og medspillerne hennes (deriblant stjernekomikere som Molly Shannon og Jenifer Lewis). Denne sluker du lett på en kveld.

Se serien her

South Park: The Streaming Wars

Sjanger: Komedie / Satire / Animasjon IMDB-score: 6.6 Lengde: 51 minutter

Matt Stone og Trey Parker følger opp den 25. sesongen av deres kritikerroste animasjonsserie med todelte «South Park: The Streaming Wars». 

Den ferske TV-spesialen følger guttene Stan, Kyle, Kenny og Cartman fra den ikke-så-idylliske småbyen i Colorado mens en episk konflikt truer hele South Park-samfunnet. 

Samtidig starter Cartman en egen, personlig konflikt med sin mor, som truer forholdet deres. 

Er du glad i «South Park», vet du litt hva du kan vente deg her. Sylskarp sosiopolitisk satire preget av voksenvitser og tullehumor, som lagt sammen blir en gylden kombinasjon. 

Se den todelte spesialepisoden her

Players

Sjanger: Komedie Sesonger:

Fra skaperne av den skjulte komiperlen «American Vandal» kommer denne parodiske dokumentaren om det fiktive e-sportslaget «Fugitive». 

Laget har imponert stort blant «League of Legends»-toppspillerne, men den 27 år gamle lagspissen Creamcheese sliter med å holde nivået oppe. Løsningen blir å hente inn det ferske talentet «Organizm»; en 17-åring som når nye høyder i det populære spillet. 

«Players» følger det fiktive laget gjennom oppturer og nedturer. Kommer spillerne til å klare å sette egoene sine til side og ta laget til toppen av det store pågående mesterskapet? 

Serien behersker mockumentary-formatet, som vi kjenner godt fra blant annet «The Office» og «What We Do in the Shadows», mesterlig. Spesielt god er kanskje Misha Brooks som «Creamcheese», som sliter med å akseptere at han ikke lenger er på toppen av karrieren lenger.

Serien har premiere i løpet av juni.

Why Women Kill

Sjanger: Drama / Mørk komedie IMDB-score: 8,3 Sesonger: 2

Har du en forkjærlighet for skandaløse og saftige dramaserier som «Frustrerte Fruer» og «Devious Maids»? Da bør «Why Women Kill» være neste tittel på listen din. 

Serien er nemlig laget av Marc Cherry, skaperen bak disse populære seriene. Med andre ord kan du forvente melodrama og camp i store doser, og ikke minst kvalitet fra denne.

Seriens to sesonger (sesong 2 har premiere 2. juni) tar for seg to forskjellige historier: 

I sesong 1 spiller Lucy Liu («Kill Bill»), Ginnifer Goodwin («Once Upon A Time») og Kirby Howell-Baptiste («Killing Eve») tre kvinner i fokus, som alle har bodd i samme villa i Pasadena i ulike tiår. 

Disse tre forskjellige samlivssituasjonene har brudd på tillit som en fellesnevner, og hver fortelling ender med at en kvinne dreper en mann. Spørsmålet er bare: Hvem tar hvem? 

Seriens andre sesong, som omsider har funnet sin vei over dammen, tar for seg en historie satt til 1949 hvor arbeiderkvinnen Alma (Allison Tolman fra «Fargo») er villig til å drepe for å komme seg inn sosietetsklubben til Rita Castillo (Lana Parrilla fra «Once Upon A Time»).  

Med såpeaktige kvaliteter, skamløse tvister og moteriktige valg fra flere tiår tilfredsstiller «Why Women Kill» de fleste dramaentusiaster.

Se serien her

Super Pumped

Sjanger: Drama IMDB: 7,2 Sesonger: 1

Silicon Valley er en utømmelig kilde for dramaserier og filmer, og nå er det Uber sin tur.

"Super Pumped" er en stjernespekket serie der Joseph Gordon-Levitt spiller hovedrollen som selskapets kontroversielle grunder Travis Kalanick. Kyle Chandler, Uma Thurman og Quentin Tarantino (!) dukker opp i øvrige roller.

Se serien her

The Offer

Sjanger: Biografisk drama Sesonger: 1  

Du har sett Francis Ford Coppolas «Gudfaren». Det du ikke har sett er den fascinerende, og nesten-for-utrolig-til-å-være-sann-utrolige historien om hvordan Coppola skapte «Gudfaren». 

«The Offer» tar for seg den hittil ukjente historien bak innspillingsprosessen av en av filmhistoriens aller største titler. 

Her følger vi den prisbelønnede produsenten Albert S. Ruddy (her spilt av «Divergent»-stjernen Miles Teller) og den intense og problemfylte ferden fra å pitche «Gudfaren» til ferdig innspilling. 

Tilbakemeldingene for serien har vært blandede, og den generelle enigheten ser ut til å være at «The Offer» kan være litt langdryg, men at kildematerialet fortsatt er ganske interessant. 

Er du interessert i å lære mer om filmhistoriens mest innflytelsesrike tittel, og ikke har noe imot at ting ikke raser avgårde i fart, vil nok «The Offer» underholde godt.

Se serien her

The First Lady

Sjanger: Historisk drama IMDB-score: 5.5 Sesonger:

Tre stjerner tar for seg tre av USAs mest kjente førstedamer i denne dramaserien fra danske Susanne Bier («The Undoing»). 

«The First Lady» følger Viola Davis («How To Get Away With Murder») som Michelle Obama, Michelle Pfeiffer («The Witches of Eastwick») som Betty Ford og Gillian Anderson («The X-Files») som Eleanor Roosevelt gjennom turbulente perioder i USAs politiske historie. 

Norske seere vil kanskje også dra kjensel på Oslo-jenta Kristine Frøseth som den unge utgaven av Betty Ford. 

Til tross for litt middelmådige tilbakemeldinger fra pressen, byr «The First Lady» på stjernespekket og prestisjefylt drama som underholder jevnt gjennom. Har du en forkjærlighet for historiske drama og råsterke skuespillerprestasjoner, er den definitivt verdt en titt.

Se serien her

Halo

Sjanger: Militær science fiction IMDB-score: 7,4 Sesonger: 1

I det 26. århundret oppstår det en konflikt mellom menneskeheten og en utenomjordisk trussel kalt «the Covenant». Da blir det opp til den supermenneskelige actionhelten Master Chief å beskytte menneskene mot fiendene fra det ytre rom. 

Den populære videospillserien «Halo» tar steget over til TV-formatet via Paramount+, og som med alle adapsjoner av veletablerte og elskede verk har folk hatt store forventninger og en del usikkerheter rundt den nye serien.

Mange pustet derfor lettet ut da TV-kritikerne kunne melde at serieskaperne Kyle Killen og Steven Kane, samt produsent Steven Spielberg innfrir forventningene. 

– Master Chief kommer endelig til TV, og det var verdt ventetiden. Serieskaperne har skapt en fascinerende måte å utforske den rike Halo-franchisen på. «Halo» står separat, borte fra videospillene, og tjener godt på det, skriver Gamespot i deres 8 av 10-anmeldelse. 

Enten du har spilt videospillene eller ei: Har du en forkjærlighet for actionfylt science-fiction, vil «Halo» være midt i blinken for deg.

Se serien her

South Park

Sjanger: Komedie IMDB-score: 8,7 Sesonger: 25

Stan, Kyle, Kenny og Eric Cartman er tilbake på skjermene våre, og på nytt skal kreative banneord og voldelige tendenser kombineres med nydelig, sylskarp satire. 

Etter å ha sluppet to spesialepisoder / filmer (de lærde strides) i vinter til hyllest og ros, følger nå Trey Parker og Matt Stone opp med en flunkende ny sesong av veteranserien. 

Vårens episoder utkommer ukentlig, og utgjør seriens 25. sesong. Dette er en vesentlig milepæl for et prosjekt som startet som et grovt papirdukketeater for voksne. 

Har du en forkjærlighet for litt tullete humor og er litt interessert i aktuelle sosiopolitiske saker, er sannsynligvis «South Park» akkurat det du trenger.

The Other Two

Sjanger: Komedie IMDB Score: 7,8 Sesonger:

Søskenparet Cary og Brooke forsøker på det umulige: Å nå gjennom som ung arbeider i 20-årene i New Yorks kreative industrier. Det som gjør situasjonen enda verre? At lillebroren Chase (13) får Justin Bieber-aktig berømmelse over natten.

«The Other Two» er en glimrende komedie som tar moderne popkultur og musikkbransje på kornet. Drew Tarver og Heléne Yorke gjør virkelig dyktige roller som det mildt sjalu, men fortsatt støttende søskenparet, og den komiske dynamikken mellom dem er alene nok til å bære showet. 

The Guardian omtalte serien som årets morsomste nykommer da den først debuterte på amerikanske skjermer i 2019. 

Serien vender nå tilbake for sin andre sesong, og hvor søskenparet havner i et nytt dilemma: 

Chase, som hittil har brakt dem begge gryn og suksess, vil droppe musikken til fordel for en gammeldags collegeutdannelse. 

Overraskende nok er det nå moren Pat som tar over kjendis-stafettpinnen. Hun blir nemlig vert for et nytt Ellen–aktig talkshow, som er et nivå av berømthet Cary og Brooke kun kan drømme om. 

Se serien her

Ray Donovan

Sjanger: Krim / Drama IMDB: 7,7 Lengde: 100 minutter 

Etter syv bekmørke sesonger ble det i 2020 brått slutt for den serialiserte historien om Liev Schreibers «Ray Donovan». 

Heldigvis for krimdramaets lojale fans ble det likevel bestilt et siste avsnitt i form av en film som skulle runde av fortellingen om Ray og det problematiske far-sønn mellom han og Mickey (Jon Voight). 

Mannen som levde av å fikse alle andres problemer må nå fikse sitt eget store problem - og det ser ut til å være det største problemet av dem alle. 

«Ray Donovan: The Movie» plukker opp rett etter den syvende sesongen. Mickey er på flukt, og Ray må finne en måte å stoppe ham på før han utretter enda mer skade. Samtidig loves vi at en titt på Mickeys dystre bakhistorie bidra til bedre forståelse av den komplekse karakteren. 

Viktigst av alt loves vi en mer rettferdig slutt på Rays ni år lange reise enn det den syvende sesongen gav.

Se filmen her

1883

Den hardtslående dramaserien med Kevin Costner som familieoverhode og ranch-eier John Dutton har blitt en favoritt blant mange.

Yellowstone premierte i 2018, er for øyeblikket inne i sin fjerde sesong med territorielle tvister og ser ikke ut til å miste dampen med det første. Ikke minst nå som forløper-serien 1883 åpner opp for en enda dypere forståelse av Dutton-familiens fortid og hvordan den henger sammen med den amerikanske nybyggerarven.

I motsetning til Yellowstone, som foregår i nåtiden, er vi tilbake i western-landskapet som ranch-kulturen gav sitt opphav til. Denne gangen følger vi Dutton-familien på vei vestover og inn i USA på slutten av 1880-tallet, søkende etter lykken i den siste uutforskede bastion: de endeløse slettene som utgjorde den amerikanske ødemarken.

1883 har premiere mandag 10. januar på Paramount+.

Star Trek: Discovery

Sjanger: Sci-fi / Eventyr IMDB-score: 7,2 Sesonger: 4

«Star Trek» er en av de store grunnpilarene for den moderne sci-fi-sjangeren, og universet med klingons og føderasjonen har rukket å strekke seg ganske langt siden «The Original Series» hadde premiere i 1966.

«Star Trek: Discovery» er den syvende TV-serien i den populære franchisen, men seriens handling tar oss tilbake til tiden før hendelsene som skjedde under den originale serien. Her følger vi Commander Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) som hensynsløst presterer å starte en krig mellom føderasjonen og Klingon-husene.

Serien har høstet god kritikk og gode tilbakemeldinger siden premieren i 2017. Etter seriens premiere poengterte Filmpolitiet at Martin-Greens hovedrolle var umiddelbart en suksess og at serien knyttet seg kult opp mot originalmaterialet:

– «Star Trek: Discovery» starter som en ganske spennende og visuelt fengende ny serievariant av det omfangsrike og ikoniske fiksjonsuniverset, skrev de i sin anmeldelse.

Seriens fjerde sesong slippes ukentlig, og du ser nye episoder hver fredag.

Se serien her

Yellowjackets

Sjanger: Skrekk / Drama IMDB-score: 7,8 Sesonger: 1

Traumer møter tenåringsangst møter kannibalisme i «Yellowjackets»; et fascinerende skrekkdrama Christina Ricci og Juliette Lewis. 

Historien følger en gruppe fotballspillere som overlever et flykrasj i den kanadiske villmarken. Seriens handlingsforløp deles inn i to tidslinjer som vi følger samtidig: tiden etter krasjet og tiden etter at jentene blir funnet, to år senere. 

Parallellene til TVNorge-suksessen «Lost» er enkle å trekke av flere grunner. 

I mangel på mat tyr de overlevende til drastiske tiltak, og enhver form for allianse de trodde de hadde seg imellom blir fort brutt. Overlevelsesinnstinktet tar over, og en kamp for å overliste hverandre i de mørke skogene følger.

Yellowjackets har rukket å høste nydelig kritikk fra amerikanske medier som New York Times og Variety. IndieWire er blant dem som skryter mest i deres terningkast 6-anmeldelse:

– Premisset bak denne serien føles som en historie man har sett før, som i filmen «Alive» og Amazon-serien «The Wilds», men ingens om har laget en slik historie har fått det til slik som serieskaperne Ashley Lyle og Bart Nickerson gjør med «Yellowjackets».

En liten bonus for Ola og Kari Nordmann: Tre av seriens episodene er dessuten regissert av oslokvinnen Eva Sørhaug, blant annet kjent for arbeidet hun gjorde på den prisbelønnede filmen «Lønsj».

Se serien her

Yellowstone

Sjanger: Drama / Neo-Western IMDB: 8,6 Sesonger: 4

Til en western å være, er «Yellowstone» relativt spesiell av seg. Historien finner sted i moderne tid, hvor det lovløse livet på store ranch-eiendommer for lengst er utdatert. 

I spissen av serien står filmlegenden og Oscar-vinneren Kevin Costner som John Dutton – overhodet i et rikt familiekonsern som kontrollerer USAs aller største sammenhengende ranch.

Med store rikdommer og verdifullt storfe, er Yellowstone-gården et stort mål for investorer og andre slimåler. I klassisk, men brutal stil må Dutton-familien forsvare den smellvakre eiendommen sin – uansett hvor mye blod som måtte gå til spille. 

Til tross for at «Yellowstone» fortsatt er en relativt skjult serieperle i Norge, har den i løpet av sine første tre sesonger rukket å knuse noen solide rekorder på amerikansk TV. Blant annet var årets sesongfinale det mest sette programmet på kabel-TV i hele USA i 2020. 

Se serien her

Dexter: New Blood

Sjanger: Drama / spenning IMDB: 8,6 Sesonger: 9

Den sjarmerende seriemorderen som definerte tv-skjermene på det tidlige 2000-tall, er tilbake (sett inn skjevt, nonchalant smil). Showtime-serien ble genierklært og hyllet i sin tid, og Dexter som den ultimate antihelten - en tv-æra preget av Tony Sopranos og Walter White («Breaking Bad»), men i Dexter tatt til det absolutt ytterste. Er det mulig å gjøre et globalt tv-publikum glad i en hovedrolle som nyter å drepe og partere andre mennesker?

Jovisst er det mulig, demonstrerte Dexter, med noen outrerte men effektive fortellergrep: Dexter har nemlig vokst opp med en far som er politisjef, og som tidlig innså at gutten hadde sadistiske og psykopatiske tendenser (les: partering av kjæledyr). For å forberede sønnen på et liv som psykopat velger faren å indoktrinere ham i en streng moralsk kodeks som i bunn og grunn handler om å drepe de som fortjener det – først og fremst andre seriemordere. 

Og det funka. «Darkly Dreaming Dexter» ble en moderne superhelt, og sesongene ballet på seg. Det munnet dessverre ut i en utskjelt siste sesong som ingen var fornøyd med - og som visstnok er motivasjonen bak å lansere en ny sesong, over 10 år senere (!). For hvordan gikk det egentlig med fyren? Og hvordan håndterer han den nye tilværelsen som tenåringspappa?

Se serien her

Paranormal Activity: Next of Kin

Sjanger: Grøsser / Overnaturlig IMDB: 5,2 Lengde: 98 minutter

Den sjuende filmen i «Paranormal Activity»-serien kommer akkurat tidsnok til årets halloween-feiring. 

Det seneste tilskuddet i den populære skrekkserien følger en ung kvinne (Emily Bader), som oppsøker et avsidesliggende samfunn i jakten på sine biologiske foreldre. Her ramler hun kjapt over sjokkerende familiehemmeligheter og okkulte fenomener.

Som i forgjengerne er det elementer av «found footage» også her, men ifølge produsent Jason Blum dyttes serien i en ny retning med «Next of Kin». 

Til tross for litt blandede tilbakemeldinger fra kritikerne, er det nok grøss i denne til å tilfredsstille seriens fans. 

Se filmen her

FBI: Most Wanted

Sjanger: Krim / Drama IMDB: 6,7 Sesonger: 3

Om du er glad i krim, men samtidig kjenner at du er litt lei de samme, vanlige fortellingene om kriminaletterforskning og bevisjakt, vil «FBI: Most Wanted» være vel verdt en titt.

I «FBI: Most Wanted» fokuseres det nemlig på profilering og analysering av noen av USAs mest notoriske kriminelle. Serien, som for øvrig er en spin-off fra den originale «FBI»-serien fra 2018, er et høyintensitets drama sentrert rundt et eliteteam av FBI-agenter med veteranen Jess LaCroix (Julian McMahon) i spissen. 

Serien kommer fra manusforfatter René Balcer, mannen bak noen av de beste sesongene av «Law & Order». At serien har blitt en av de mest populære krimseriene på Paramount+ er med andre ord ikke uforventet. 

Om du allerede er kjent med «FBI»-serieuniverset, så vil «FBI: Most Wanted» sannsynligvis falle i smak! 

Se serien her

Madonna - Madame X

Sjanger: Musikk / Konsert

Popdronningen Madonna har vært på toppen av spillet siden hun først platedebuterte i 1983. En stor del av «It»-faktoren som har holdt oss investert i Madge i nærmere fire tiår er hennes forrykende liveopptredener, som Paramount+ nå serverer oss på sølvfat. 

Dokumentarfilmen «Madame X» er en billett på første rad til Madonnas siste konsertturné, hvor hun droppet de store arenaene til fordel for et langt mer intimt show. Over to timer får vi være med på noen utvalgte konsertdatoer i Portugal hvor artisten gir liv til noen av hennes største 80-tallshits, sammen med et utvalg av ferske låter fra de nyeste studioalbumene. 

Turnéen og albumet har hentet sitt navn fra Madonnas fiktive karakter Madame X – en hemmelig internasjonal agent med store ambisjoner – som fungerer som en slags rød tråd for konserten. 

For den musikkglade som gjerne nyter en konsert fra sofakroken. Denne slippes 8. oktober.

Se filmen her

American Rust

Sjanger: Drama Sesonger: 1

Det såkalte rustbeltet i USA er noe for seg sjæl, og et fruktfat for filmskapere som vil bruke landets sosioøkonomiske splittelser som dramatisk springbrett. American Rust er basert på Philipp Meyers roman ved samme navn (2009) og stiller inn kikkertsiktet på politisjef Dell Harris (Jeff Daniels) i den fiktive byen Buell, cirka 30 mil sør for Pittsburgh, Pennsylvania.

Harris er forelsket i Grace (Maura Tierney), en lokal syerske, og strever på privaten: han bor i en trailer han snart blir kastet ut av, og har ikke så mange å lene seg til. Grace har på sin side en tenåringssønn, Billy (Alex Neustaedter), som fikk et idrettsstipend - her forstått som en billett ut av lokalsamfunnet - men likevel valgte å bli værende. 

American Rust forteller med andre ord historien om de som ønsket seg så sterkt vekk, men av ulike grunner ble værende – men også de av oss som dro, og fortsatt lengter tilbake.

Se serien her

The Dark Labs

Sjanger: Sci-fi / satire IMDB: TBA Trailer: Youtube Sesonger: 1

En serie som helt åpenlyst og stolt erklærer at den er inspirert av Netflix-fenomenet og dystopi-antologien «Black Mirror» er vanskelig å overse.

Ikke bare fordi serien tar form av en satsing på en fersk strømmetjeneste, og ikke bare fordi den er inspirert av Charlie Brookers smarte satire, men også fordi vi tror at samfunnet trenger mer sci-fi som inviterer til å tenke kritisk om teknologi. 

The Dark Labs er med andre ord en såkalt antologiserie. Det betyr at episodene ikke avløser hverandre, men er å anse som åtte frittstående kortfilmer.

Som første nordiske produksjon fra Paramount+ kan også serien skilte med et knallsterkt galleri av svenske skuespillere i den skandinaviske grålysningen; store deler av serien er spilt inn i Sverige og på Island.

Se serien her

From Cradle to Stage

Sjanger: Dokumentar IMDB: 8,3 Trailer: Youtube

Hva skulle vi gjort uten mødrene våre? Det er dette spørsmålet den inspirerende og rørende dokumentarserien «From Cradle to Stage» – skapt av Foo Fighters-frontmannen Dave Grohl og moren Virginia Hanlon Grohl – kretser rundt. 

Gjennom seks episoder skildrer serien forholdet mellom berømte artister og deres mødre. «From Cradle to Stage» gir et unikt innblikk i livene til stjernene og hvordan de ulike familiene har taklet den enorme suksessen, med både latter og tårer som resultat. 

Blant sønnene og døtrene som hyller mamma finner vi Pharrell Williams, Brandi Carlile, Miranda Lambert og Tom Morello (Rage Against The Machine). Som Grohl selv formulerer det: «Vi står i gjeld til kvinnene som gav oss dette livet. Uten dem ville det ikke vært noen musikk.» 

«From Cradle to Stage» er sommerens must for musikkinteresserte mammadalter, med andre ord.  

Se serien her

Two Weeks to Live

Sjanger: Svart komedie IMDB: 6,7 Sesonger: 1

Av nye og eksklusive titler finner vi den hardtslående britiske miniserien «Two Weeks to Live» med Maisie Williams – best kjent som Arya Stark i «Game of Thrones». 

Her er hun tilbake i velkjent hevnmodus, med apokalypsen som en mer eller mindre reell trussel hengende over seg. Men stemningen er britisk, morsom og gladvoldelig, og «Two Weeks to Live» suger deg inn umiddelbart.  

Se serien her

NB: IMDB-score er basert på den poengsummen som gjelder i skrivende stund, og kan endre seg over tid.

Relaterte artikler

Se flere artikler