Tilbake til hverdagen: Slik får du orden

kvinne sitter på gulvet med laptop og dokumenter orden

Flyter alt nå som ferien er over? Her er tipsene for å få hverdagskabalen til å gå opp med Orden-appen.

Overgangen mellom ferie og hverdag kan være tøff. Tankene vandrer fort vekk fra jobb eller studier – og i tillegg kommer alt det andre du må holde styr på gjennom døgnet.

Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å gjøre overgangen fra ferie til hverdag så smertefri og enkel som mulig – godt hjulpet av Orden-appen fra Telenor.

info icon

Få orden med Orden

Orden er en app for samarbeid om viktig informasjon, der du og familien kan lagre og dele alt dere ønsker å ta vare på – enkelt og sikkert. Orden bruker BankID for identifisering, både ved registrering og når du vil gi andre tilgang til informasjonen. 

I Orden kan du lagre alt fra malekoder og kvitteringer du ikke vil miste, pin-koder og passord du ikke vil glemme, til forsikringsbevis og samboerkontrakt som du bør ha i orden.

Har du Telenor-abonnementene Mer 8GB, Ubegrenset Medium eller Ubegrenset Pluss, har du tjenesten Orden inkludert. Alle andre kan også enkelt ta i bruk tjenesten for en månedpris på 49 kroner.

Les mer om Orden >

Her er tipsene for å ta hverdagen og rutinene tilbake med Orden:

1. På tide med større forandringer?

Det er viktig å akseptere at hverdagen innimellom kan føles litt tung etter en ferie. Kanskje trenger du bare litt tid til å komme ordentlig i gang … eller trenger du kanskje utfordringer, opplevelser … eller sted å bo?

Enten det er snakk om bytte av jobb, studier eller bolig, medfører slike store endringer gjerne at du må finne fram til en rekke viktige papirer. Det kan være attester, vitnemål og CV eller husleiekontrakter, bankavtaler, samboerkontrakter, kvitteringer – eller helt andre ting som har samlet seg på forskjellige steder gjennom årenes løp.

I slike prosesser er det aller beste å kunne bruke energien på å se fremover – og ikke måtte lete etter det viktige papiret det haster aller mest med. Ved å samle alt sammen i Orden, vet du alltid hvor du har det viktigste.

Om snakker vi om fysiske papirer du har liggende i en skuff eller på loftet, kan det uansett være smart å lagre en digital kopi i Orden – for sikkerhets skyld. 

skjermbilde fra orden hjemskjerm
ENKEL TILGANG: I Orden-appen ser du enkelt dine favoritter, samt ting andre har delt med deg i innboksen.

2. Hva var passordet til Netflix igjen?

Det blir etter hvert mange passord å holde styr på. Og selv om det er fristende å ha samme passord på alt fra strømmetjenester til jobbens reiserefusjonssystem, er det helt krise om dette skulle komme på avveie – noe som skjer oftere enn du kanskje tror

Lagrer du i stedet alle de unike passordene dine i Orden, kan du være sikker på at du aldri glemmer dem – og har du har dem tilgjengelig når du skulle trenge dem. Alt du legger i Orden blir kryptert og sikkert lagret i Norge, slik at bare du får tilgang til informasjonen – samt de du deler den med.

Har du foreldre som begynner å trekke på årene, får du kanskje også regelmessige telefoner med spørsmål om kontoer og koder som «ikke virker» – var det øverste passordet i notatblokka til Apple … eller e-posten? Her kan en delt liste over passord og annen digital informasjon i Orden komme godt med, slik at du kan hjelpe til når nøden er som størst.

Du kan dele innhold med en som ikke har Orden inkludert i sitt abonnement. Brukere med gratisversjon får lesetilgang, men kan ikke selv laste opp innhold.

3. Hva var malingskoden på soverommet igjen?

All denne informasjonen som kommer og går, ikke visste vi at det var selve livet.

Mye av denne informasjonen er også sånt som brått kan være kjekt å ha, når du minst venter det. Trenger du for eksempel et nytt strøk maling på soverommet? Da er det greit å ha lagret malingskoden du omstendelig valgte ut for fire år siden i Orden-appen.

Det samme gjelder med alle typer praktisk informasjon knyttet til båt, bil og hytte – notér det ned i Orden, enten det er snakk om bruksanvisninger, låsekoder, servicekvitteringer, telefonnumre, bilder av inventar – eller noe helt annet.

Med så mye forskjellig informasjon er det heldigvis lett å holde orden i Orden-appen, ved å lage egne mapper – som du igjen kan dele med alle som trenger.

kategorier i orden-appen
HOLD ORDEN: Det er mye å holde styr på gjennom livet – også i hverdagene. I tillegg til at du kan ta vare på viktige papirer i Orden, og systematisere disse opp i mapper, kan du også bruke Orden-appen til mer hverdagslige ting som budsjetter og to-do-lister.

4. Samle ditt digitale liv på ett sted

Gjennom et stadig lengre liv samler du også opp en grei mengde viktige dokumenter, kvitteringer, attester, takster, rapporter og mye mer. De fleste av disse er nå digitale – og kan dermed lett lastes opp i Orden. Og de som ikke er digitale, kan du enkelt knipse et bilde av dem direkte i appen.

Slik er du sikret om du skulle miste et viktig papir, eller bare trenge fødselsnummeret til minstemann når du skal hente ut en resept på apoteket.

I Orden-appen er det lett å laste opp og organisere både dine egne og familiemedlemmers dokumenter, og være trygg på at de aldri vil forsvinne eller komme på avveie. Så slipper du å lete i gamle mapper eller den syv år gamle laptopen du egentlig aldri bruker lenger.

Og i det utenkelige tilfellet at noe skulle skje med deg, kan du unngå å sette dine nærmeste i en ekstra vanskelig situasjon ved å gi dine nærstående tilgang til viktig informasjon når de trenger det.