Barnevakten: U11 er det tryggeste abonnementet for barn

Jente med mobil

Slik får barnet ditt en trygg start på mobilhverdagen.

Når yngstemann skal få sin første mobiltelefon, er det mange hensyn å ta – og noe av det viktigste er å velge et godt abonnement. Mange velger et kontantkort til barnets mobil, men lader du for mer enn 99 kroner i måneden, lønner det seg faktisk å tegne et abonnement.

U11 er skreddersydd for unge mobilbrukere, og ifølge Barnevakten er det faktisk det tryggeste abonnementet for barn.

Her er noen av U11-fordelene som førte mobilabonnementet til topps i Barnevaktens test:

Gi barnet ditt en trygg start
Bestill U11

Få hjelp mot ID-tyveri

Som navnet tilsier er U11 myntet på de som er 11 år eller yngre. Det er svært enkelt å velge og administrere abonnementet på Mine sider og i Mitt Telenor-appen. Her finner du oversikt over alt som er inkludert i abonnementet, blant annet mobildata (400 MB hver måned). I likhet med alle andre mobilabonnementer fra Telenor, har U11 også fri bruk av minutter, SMS og MMS i Norge og EU/EØS.

Inkludert i U11 er også Nettslett – et glimrende verktøy dersom barnet blir utsatt for netthets eller privat innhold kommer på avveie. Ifølge UNICEF har norske barn i gjennomsnitt 1165 bilder av seg selv på sosiale medier innen de fyller 12 år – havner disse i gale hender, kan barna bli utsatt for identitetstyveri eller utpressing.

Gjennom Nettslett får dere advokatbistand gjennom HELP forsikring – en trygghet både for barnet og deg som forelder.

Sperrer mobbemeldinger og pengetjenester

En annen utfordring for unge er hva som oppstår i kommunikasjonen med andre. Det er viktig at de forstår at mobbing også kan skje digitalt, enten via nettet eller gjennom SMS og chatmeldinger.

Likevel kan mobbing og hets forekomme, og da kan det være nødvendig å aktivere mobbefilteret som er inkludert i U11. Dette blokkerer meldinger fra en avsender og gir beskjed om at vedkommende blir nektet å sende SMS til nummeret til barnet ditt.

Sikker Bruk gir deg muligheten til å blokkere uønskede anrop og meldinger som for eksempel selger ringetoner eller spill. Også utgående utgående internasjonale samtaler blokkeres. Tjenesten koster ingenting og følger automatisk med i U11-abonnementet. Barnet skjermes dermed fra mange ubehagelige opplevelser – og du er trygg på at regningen ikke løper løpsk.

Er du fortsatt engstelig for hvordan barnet ditt skal håndtere mobilhverdagen? Da kan du lese mer om hvordan Telenor jobber å gjøre deg og familien din sikrere på nett.

Kombiner U11 med rett mobil

Det er ikke noen tvil om at U11 er Telenors beste abonnement for de yngste, men når det gjelde mobilen barnet skal bruke finnes det flere alternativer.

Mange velger å la en gammel mobil gå i arv, og det har en klar fordel i at foreldrene allerede kjenner mobilen ut og inn. Bruker du selv iPhone eller en Android-telefon er det lurt å gi barnet en mobil fra samme produsent. Da vil det være enklere for deg å hjelpe ynglingen hvis den lurer på noe, og dere kan ta i bruk de ulike løsningene for familiekontroll fra Apple og Google. Her kan du blant annet kontrollere skjermtid og app-nedlastinger.

Det er selvfølgelig mulig å kjøpe en ny telefon – det finnes svært mange gode alternativer for barn – men ha i bakhodet hvordan barnet faktisk bruker mobilen. Selv om de nok vil være litt mer forsiktige med en avansert mobiltelefon, kan uhell skje og en knust mobilskjerm er dyr å reparere.

Derfor kan det lønne seg å sjekke ut God Som Ny – et gjenbruksmarked med pent brukte SWAP-telefoner. Alle mobilene som videreselges gjennom God Som Ny er kvalitetssjekket og virker som de skal. Her finner du altså en solid mobil, samtidig som du gjør slår et slag for et mer bærekraftig forbruk.

Bestill U11 for en trygg start