Dette er de mest solgte mobilene i første kvartal

Jente tar selfie

Vi har sett nærmere på hvilke mobiler som er mest populære i Norge akkurat nå – og hvordan koronakrisen har påvirket salget.

I første kvartal har vi både hatt nye mobillanseringer og åpnet 5G-nettet i Norge, men alt har naturlig nok havnet i skyggen av den situasjon vi befinner oss i nå.

Koronakrisen har påvirket både salget av mobiltelefoner og handlevanene våre, men ikke preferansene til norske mobilkjøpere – markedsandelene for de ulike produsentene er relativt stabile også i disse spesielle tider.

Her kan du se hvilke mobiler som var mest populære i Telenorbutikken og nettbutikken på telenor.no i januar, februar og mars 2020.

Topp 10 mest solgte mobiler:

10. Samsung A51

9. Samsung Galaxy S10+

8. Samsung Galaxy S10

7. Huawei P30 Pro

– Huawei har fortsatt en av de beste mobilene på markedet med P30 Pro, og vil være et godt kjøp en god stund fremover. Nå lanserte de nylig P40-serien, men siden de ikke får Google sine mobiltjenester på nye mobiler, er det ikke å forvente at disse skal bli noen større suksess i Norge, sier Kjetil Simonsen, Head of Devices & Accessories hos Telenor.

6. iPhone XS

5. Samsung Galaxy S20 Ultra

– Samsung har nylig lansert sine nye flaggskip i S20-serien, og vi hadde et svært godt forhåndssalg på dem, forteller Kjetil Simonsen.

– De kom ikke i butikk før 13. mars, og sammen med Covid-19-tiltakene som begrenser handelen, betyr det at de ikke når helt opp på topplisten ennå.

Alt tatt i betraktning er det imponerende av S20 Ultra å komme så høyt på listen – og i tillegg har både S20 og S20+ gjort det svært godt på henholdsvis 11. og 12. plass.

4. iPhone 8

Slik gikk det når vi testet nye Samsung Galaxy S20 Ultra på 5G-nettet. (Listen fortsetter under videoen.)

Topp 3:

3. iPhone 11 Pro Max

2. iPhone 11 Pro

1. iPhone 11

– Apple er fortsatt bestselger i Norge og har en stabil markedsandel i et vanskelig marked. Fremover blir det veldig spennende å se hvilken betydning utrullingen av 5G-nettet får for valg av mobil, avslutter Simonsen.