Denne videochat-løsningen passer best for deg

Videochat

Ulike tjenester passer ulike brukere. Her er fordelene til de mest populære alternativene.

Konkurransen om å levere den beste gratistjenesten for videosamtaler har for alvor hardnet til.

I starten av mai ble Google Meet (tidligere kalt Google Hangouts Meet) gjort tilgjengelig for alle med en Google-konto, mens det før var nødvendig med en bedriftskonto.

Omtrent samtidig kastet også Facebook seg på den kostnadsfrie videobølgen. Med den nye tjenesten Messenger Rooms kan du starte samtaler med opptil 50 personer – og du trenger ikke lenger å ha Facebook-profil for å bli delta.

Det er med andre ord et mylder av ulike alternativer der ute om du ønsker å holde kontakt med vennene dine på video. Men det er ingen grunn til engstelse, i denne saken gir vi deg en kort oppsummering av seks av de mest populære tjenestene.

Chat med stabilt bredbånd fra Telenor

1. Messenger Rooms: Nykommeren

Messenger Rooms

Det har lenge vært mulig å ha videosamtaler i Messenger. Men, som mange har funnet ut, tilbudet har hittil vært ganske begrenset, på både funksjonalitet og hvor mange som kan delta samtidig.

Nå har Facebook tatt grep. I den nye tjenesten Messenger Rooms kan opptil 50 personer snakke med hverandre samtidig. Den som arrangerer videosamtalen må ha en Facebook-konto, men ingen av de øvrige deltakerne trenger det.

Det er heller ingen tidsbegrensninger på samtalene.

Et sted Messenger Rooms skiller seg fra konkurrentene, er tilgangen til filter. Du kan forvrenge ansikter og legge løsbart og nese på deg selv, slik som vi er vant til på Messengers vanlige videosamtaler.

2. Google Meet: Superkjapp å sette opp

Google Meet

IT-mastodontens egen videochattjeneste har nå fjernet kravet om bedriftskonto. Nå kan dermed alle med en Google-konto starte en videosamtale med opptil 100 deltakere (deltakerne behøver imidlertid ikke en Google-konto).

Fram til 30. september skal det ikke være noen begrensninger på hvor lenge dere kan snakke sammen, mens det fra oktober av skal begrenses til 60 minutter.

Har du konto kan du starte en videosamtale superkjapt ved å trykke deg inn her og dele lenken med vennene dine.

3. Zoom: Svært god på lyd og bilde

Zoom

Dette er videotjenesten som virkelig tok fyr da kontorarbeidere i mange land ble sendt hjem. Zoom er gratis, enkel å bruke, tilgjengelig for alle og du kan invitere 100 personer inn i en samtale. I en av betalingsvariantene kan du faktisk invitere opp til 1000 personer.

Kvaliteten på lyd og bilde er svært god, og tjenesten ble kåret «best i test» av nettavisen Tek.no.

Zoom har flere nyttige funksjoner, som «håndsopprekning», en interaktiv tavle man kan tegne på, samt muligheten til å reagere med emojier. Videosamtalen kan også tas opp.

For gratisversjonen av Zoom kan et videomøte «bare» vare opp til 40 minutter, men for betalingsversjonen, som koster 15 amerikanske dollar i måneden, kan dere snakke sammen i 24 timer – om ønskelig.

4. Skype: Klassikeren

Skype

Skype var tidlig ute med videosamtaler og har holdt koken i snart 20 år. Tjenesten har vært så populær at navnet på folkemunne har blitt et eget verb: å skype (på samme måte som vi sier å google om å gjøre nettsøk).

Selskapet som ble startet av en svenske, en danske og fire estiske ingeniører er i dag eid av Microsoft.

Skype er gratis, og dere kan være opptil 50 personer samtidig. Tjenesten har kanskje ikke like mange funksjoner som en del av konkurrentene, men med Skype kan du også ringe tradisjonelle telefonnumre.

5. Whereby: Se videoer sammen

Whereby

Norske Whereby er intuitiv og enkel å bruke. Får du tilsendt en invitasjon, er det bare å klikke seg inn og delta på møtet. Skal du starte et videomøte selv, oppretter du raskt en bruker på nettsidene deres.

I gratisversjonen er det imidlertid ikke mulig å møtes flere enn fire stykker om gangen (betalingsvariantene støtter henholdsvis 12 og 50 personer). Til gjengjeld kan du koble videomøtet til Youtube, slik at dere kan se på videoer sammen.

6. Houseparty: Spill sammen

Houseparty

Ønsker du mer enn bare en videosamtale, kan Houseparty være noe for deg. Her kan du i tillegg utfordre opptil sju av vennene dine til en runde quiz eller spill som fantasi og kortskalle.

Det er enkelt å sette i gang samtaler, og Houseparty viser deg om noen av vennene dine er pålogget.

Chat med stabilt bredbånd fra Telenor

Relaterte artikler

Se flere artikler