Konserter og partyspill: Hva blir det neste for «Fortnite»?

Bilde fra Travis Scott sin Fortnite-konsert

«Fortnite» startet som et skytespill. Nå er det i ferd med å vokse til noe mye større og mer omfattende.

Epic Games-spillet «Fortnite» er blitt en av de største suksessene i moderne gaminghistorie.

Totalt 200 millioner spillere har utforsket de fleste av universets mange avkroker de siste tre årene, og da skulle man kanskje tro moroa snart begynner å nærme seg slutten.

Vel, tro igjen.

Den siste tiden er det nemlig kommet en rekke kreative nyvinninger, som tyder på at spillet har større ambisjoner enn kun å være et skytespill. Her er noen av dem:

Spill med stabilt og raskt bredbånd fra Telenor

Flyplasser og middelalderslott

En av de viktigste nyvinningene kom i 2018 da spillprodusentene seg inspirere av såkalte sandbox-titler som «Minecraft» og lanserte en creative mode.

Her blir spillere tildelt en egen privat øy som de former og utruster akkurat slik de selv ønsker, og mange av de fargerike skarpskytterne tok seg tid til å legge fra seg våpnene og ta opp byggeklossene. Resultatene er mildt sagt fascinerende.

De mange topp 10-listene på YouTube gjør det tydelig at her er det kun tiden selv som setter grensen for hva folk presterer å lage. Blant de mest imponerende byggverkene finner man massive middelalderslott, fiktive byer gjenskapt som spillbaner, samt detaljerte og finpussede flyplasser - hvor taxfree selvsagt er inkludert.

Konserter uten kø og knuffing

En annen nyvinning er konserter i spillet. Da rapfenomenet Travis Scott hadde sin konsert for noen uker siden, er det beregnet at tolv millioner mennesker var «tilskuere».

Epic Games har booket en rekke massive artister til å gjøre show innad i spillets verden. Travis Scott og hans «Astronomical»-event var det seneste av en rekke konserter spillet har satt opp, etter andre store navn som Marshmello og Major Lazer.

Opplevelsen kan minne om en tradisjonell konsert på flere måter. For eksempel blir spillere bedt å stille ved de digitale konsertlokalene en halvtime før showet begynner for å sikre seg plass på serveren. De finner seg plasser langt fremme eller stiller seg litt i bakgrunnen, alt etter hva de selv føler for. Mange velger dog å sprette litt rundt omkring for å kunne se showet fra forskjellige vinkler.

Artistene “bookes” gjerne flere ganger over noen dager i spillet, slik at du velge den konsertdatoen og tidspunktet som passer deg best.Forskjellige artister har forskjellige show innad i spillet. Marshmello stilte med relativt vanlig DJ-sett på en scene med pyroeffekter og et dansende publikum.

Travis Scott tok det hele til nye høyder. I stedet for å stille ved en tradisjonell scene blir fansen dratt inn i et altoppslukende show, hvor virkeligheten rundt dem forandres.

Først tar Travis dem med til verdensrommet i stil med hans «Astronomical»-tema, før de blir med ham ned på havets dyp mens låtene hans fyller det virtuelle rommet.

Større virtuelt univers

En som har deltatt på flere konserter i «Fortnite» er Forbes-journalist Paul Tassi. Han ser for seg et digert potensiale for sosiale opplevelser i spillet.

- Jeg fikk følelsen av at jeg var vitne til noe svært viktig og utrolig, skriver han om konsertopplevelsene.

Tassi påpeker at «Fortnites» nyeste modus “Party Royale” trolig er neste steg på veien til et mye større virtuelt univers. Her legges det opp til at spillere skal leke sammen og utfordre hverandre innen partyspill i stedet for å sprenge hverandre i luften.

- Det føles som om «Fortnite» forbereder seg på å starte opp noe som minner om «Second Life» eller «Playstation Home», sier Tassi.

Titlene han refererer til er spill hvor spilleren deltar i et virtuelt univers i form av en tilpasselig avatar, hvor de møter andre mennesker, kjøper eiendom, drar på reiser og lever ut sine virtuelle liv.

Alt dette viser hvor stort potensialet er for noe som startet som et relativt enkelt skytespill for knappe to år siden. Nøyaktig hvor «Fortnite» går videre er vanskelig å si, men det er tydelig at vi så vidt har dyppet tærne i vannet.

Her ligger det mye mer i vente ...

Spill med stabilt og raskt bredbånd fra Telenor