Dekning i verdensklasse – der du er

Kvinne på buss streamer film på mobilen.

Utbyggingsplanene for 2020 er både spennende og ambisiøse. Vi tilbyr allerede 4G til 99,9 % av befolkningen – og nå bygger vi fremtidens mobilnett!

Der du bor og ferdes

4G-utbyggingen fortsetter i full fart over hele vårt langstrakte land, slik at du alltid skal kunne bruke mobilen til akkurat det du vil – enten du er hjemme, på hytta eller reise. Målet er 85 % arealdekning.

– Vi har allerede flest 4G-basestasjoner i Norge, men hviler ikke på laurbærene. Blant annet skal flere tunneler, vei- og togstrekninger få etterlengtet dekning i årene fremover, lover Ole Andreas Ræstad, markedssjef for dekning i Telenor.

Alt du trenger å vite om dekning ›

Vennegjeng venter på toget.

Bedre kapasitet og kvalitet

På planen står også flere kommunesamarbeid og forbedringer av taledekningen rundt om i landet. I tillegg til å bygge nytt vil vi også bygge ut mange eksisterende basestasjoner med flere frekvenser, slik at det alltid er tilstrekkelig kapasitet i nettet – selv i travle perioder når mange er på nett samtidig.

– Det å bygge et godt nett med flere frekvenser kan sammenlignes med å bygge gode motorveier! Da kan alle kjøre uforstyrret uten at det oppstår flaskehalser, forklarer Ræstad.

Nå kommer 5G

Det største som skjer i 2020, er utrullingen av 5G. Allerede i 2018 var vi den første mobiloperatøren med 5G i Skandinavia, men det er i 2020 utrullingen av fremtidens mobilnett starter for alvor. Først ut var Trondheim, som ble den første storbyen med 5G. Nå ruller vi gradvis ut vårt 5G-nett over hele landet:

  • I løpet av 2020 vil fremtidens mobilnett åpnes i Oslo, Bergen og Stavanger.

  • 5G-nettverket i Trondheim, Kongsberg og Bodø skal utvides. 

  • I løpet av 2024 vil vi ha et landsdekkende 5G-nett.

  • I løpet av 2021 skal nærmere 2000 basestasjoner oppgraderes.

  • Totalt 8500 basestasjoner skal oppgraderes innen 4-5 år.

I løpet av 4 til 5 år vil hele nettet være oppgradert til 5G. Det er bare å glede seg!

Når det er sagt; 4G vil fortsatt spille den viktigste rollen i flere år fremover.

– 5G og 4G vil komplettere hverandre i lang tid. Du vil for eksempel fortsatt ringe med 4G, selv når vi har 5G, avslutter Ræstad.

Vil du vite mer?

På dekningskartet kan du søke på adresse eller sted for å sjekke dekningen der du bor, jobber eller ferierer. I tillegg kan du se hva som er planlagt de neste tre månedene.