Slik får du maks fart i 4G-nettet

Med Telenor surfer du på verdens raskeste mobilnett
Her er noen smarte tips til deg som vil bruke mobilnettet fullt ut.

Med rekordhastigheter tilgjengelig over 4G+ og 4G++, er det også greit å være sikker på at du får utnyttet farten fullt ut.

Her er noen tips som gir deg best mulig surfehastighet på mobilen:

Solid betong kan bremse farten

Mange som bor i moderne hus har gjerne opplevd at mobilsignalene ikke er like gode overalt i huset.

Det kan være greit å vite at materialer som solid betong, glinsende metallfasader og energiglass dekket med et tynt transparent metallbelegg er ekstra vanskelige å trenge gjennom for mobilsignaler.

Også utendørs kan både massive bygninger i bybildet eller kupert terreng ellers bidra til at farten ikke når helt til topps, ettersom mobilen da hovedsakelig fanger opp signaler fra de lavere frekvensbåndene.

info icon

Tips:

Mobilsignalene når mobilen din lettere når du ikke står midt i mellom store solide bygninger. Har du problemer med innendørsdekningen, kan du skru på WiFi Tale på mobilen din.

Mål netthastigheten din med Ookla Speedtest

Når mange er på samtidig kan det bli kø

Telenor har de siste årene bygget ut 4G-nettet med god nok kapasitet til at alle mobilbrukere kan forvente høye hastigheter døgnet rundt.

Likevel er det ikke til å komme unna at det kan oppstå litt «kø» når mange mobilbrukere skal sende mye data gjennom samme linje til samme tid.

Dette kan igjen påvirke hvor raskt det går når du surfer. Som regel er kapasiteten så god at du neppe vil merke noe til denne køen ved vanlig bruk.

info icon

Tips:

Om du måler surfehastigheten din, vil du kunne se at du oppnår høyere hastigheter på tider av døgnet der det ikke er like mange om beinet.

Bedre dekning betyr raskere fart

Grunnen til at det er mulig å surfe med stadig høyere hastigheter på mobilen, er fordi data sendes på flere 4G-frekvenser i Telenors nett.

Disse ulike frekvensene har forskjellige egenskaper. Lavere frekvenser når lenger og trenger lettere gjennom vegger i hus. Høyere frekvensbånd har på sin side høyere kapasitet og kan dermed levere mer data på kortere tid – men når ikke like langt og stoppes lettere av hindre.

info icon

Tips:

De høyeste hastighetene kommer via de høyeste frekvensene som ikke når like langt. Dette betyr at du surfer kjappest om du ikke er for langt unna en basestasjon – og ikke er gjemt bak massive hindringer.

Lurer du på hvor nærmeste basestasjon er, kan du sjekke dette på finnsenderen.no

Bedre dekning til fjells og vanns

Takket være Telenors dekningsløft i 4G-nettet, opplever stadig flere hytte- og båteiere at de har bedre hastigheter i ferien via 4G-nettet, enn de har med bredbåndet hjemme. Likevel kan enkelte oppleve at mobilen eller bredbåndsruteren kan miste litt dekning enkelte steder. Kanskje er terrenget litt ulendt?

Heldigvis er det enkelt å styrke dekningen med en ekstern antenne. Dette kan være en retningsbestemt antenne, som kan gi noe bedre resultat om du vet hvilken retning senderen står i. Såkalte rundtstråleantenner plukker på sin side opp signaler i 360 grader.

info icon

Tips:

Du kan enkelt styrke dekningen med en ekstern antenne eller en rundtstråleantenne som plukker opp signaler i 360 grader. Begge deler fås kjøpt med varierende styrke (målt i dB) i elektronikkbutikker – husk bare å montere antennen høyt for best effekt.

Har du riktig mobil?

Det finnes eldre modeller som ikke har tilgang til de høyeste hastighetene som er tilgjengelig via 4G+ og 4G++. Sistnevnte har en teoretisk toppfart på hele 450 Mbit/s i 4G-nettet!

info icon

Tips:

Skal du være sikker på at du har tilgang på de høyeste hastighetene i nettet, bør du dobbeltsjekke at din telefon støtter de nyeste nettverksstandardene.

Derfor kan du forvente høy fart i Telenors mobilnett:

  • Som Telenor-abonnent kan du nå forvente fart på mobilen på opptil 100 Mbit/s, men også høyere hastigheter vil være oppnåelig dersom forholdene tilsier det.

  • Fart er viktig fordi mobilnettet er en delt ressurs. Hvis all trafikk kan ekspederes så raskt som mulig, blir det plass til flere i nettet og alle får en bedre mobilopplevelse.

  • Telenor har nå bygget ut 4G-dekning over nesten hele landet, med en befolkningsdekning på 99,9 prosent.

  • Telenor bygger alltid basestasjonene med flere frekvenser, noe som gir bedre kapasitet, høyere hastighet og mer stabile surfeopplevelser.

  • Telenor har desidert flest basestasjoner i Norge – faktisk over 2000 flere basestasjoner enn noen andre.

Kilder: Finnsenderen.no