Ny Sony-mobil: Xperia 5 er som en toppmobil – til en hyggeligere pris

Sony Xperia 5 er like god som en toppmobil
De siste Xperia-mobilene fra Sony har hatt distinkte særpreg som gjør at mobilene skiller seg ut i mengden.

Sony ser ut til å ville rendyrke kinofølelsen på mobil: både flaggskipet Xperia 1 og den rimelige Xperia 10 kommer med det usedvanlige sideforholdet 21:9.

Nå lanserer de nye Sony Xperia 5 som plasserer seg midt i mellom de to foregående Xperia-ene. Her er fire grunner til at vi gleder oss!

Forhåndsbestill Sony Xperia 5

1. Lite nytt – på en god måte

Xperia 5 er i praksis en «Compact»-versjon av Xperia 1. Tidligere har Sony nemlig brukt nettopp den betegnelsen på lettversjonene av mobilene sine. Og det er ikke så altfor mye som skiller den nye mobilen fra Sonys toppmodell Xperia 1.

Faktisk kan det nesten sies å være den samme mobilen, bare i en mindre innpakning. Kort oppsummert kan vi si at Xperia 5 er litt mindre og smalere enn Sony-flaggskipet, med en skjerm på 6,1 tommer (FHD+). I tillegg er batteriet bittelitt mindre, men vi tror ikke det vil være spesielt merkbart, ettersom mobilen ikke er like strømkrevende som storebroren.

At Xperia 5 ser ut til å være en kompakt Xperia 1, betyr egentlig at du får en glimrende mobil til en hyggeligere pris!

Sony Experia 5 har en film- og brukervennlig skjerm

2. Film- og brukervennlig skjerm

Vi har tidligere hatt mye glede av sideforholdet på 21:9. Dette er det samme formatet til mye av innholdet på de mange strømmetjenestene. Det gjør at du kan få en mye bedre og «kinonær» opplevelse når du ser filmer og serier – som strekker seg helt ut i kantene.

Sideforholdet er også godt egnet for multitasking. Sony gjør det enkelt å dele skjermen mellom to apper, slik at du kan skrive meldinger eller e-poster samtidig som du strømmer fotballkampen.

Sony Experia 5 har et fabelaktig kamera

3. Flott kamera

En ting gjør oss utrolig gira når vi ser på Xperia 5-kameraet: det er det samme som på Xperia 1. Det vil si at du får et kamera med tre objekter, inkludert ultravidvinkel og tele.

Kameraet kommer med det Sony kaller for «øye AF-teknologi» – den kraftige programvaren gjenkjenner øynene til den du vil filme eller ta bilder av og beholder fokuset på øynene til vedkommende. Dette gjør at du sjeldnere ender opp med uskarpe bilder.

Du kan også lage egne videoer og ta bilder i det filmatiske 21:9-formatet.

Kjøper du Sony Experia 5 nå får du med noen av markedets beste øreplugger

4. Få topp-plugger med på kjøpet

Er du tidlig ute, får du også en skikkelig godbit med på Xperia 5-kjøpet.

Forhåndsbestiller du mobilen nå, kommer nemlig de trådløse ørepluggene WF-1000XM3 inkludert. Tech-eksperter har latt seg imponere over headsettet, som leverer glimrende lyd med svært god støykansellering – noe som ikke er vanlig for trådløse øreplugger.

I tillegg til en knallgod mobil, får du altså noen av markedets beste trådløse øreplugger.

Forhåndsbestill Sony Xperia 5