Imponerte ministeren

Rett før påske, torsdag 6.april fikk Telenor Open Mind besøk fra Arbeids- og Sosialdepartementet inklusive Anniken Hauglie, som er Arbeids- og sosialminster (H).

10 minutter etter skjemaet kom den svarte bilden rullende over plassen mot Expo, hvor Telenors Konserndirektør for Skandinavia, Berit Svendsen, HR Direktør Telenor Norge, Øystein Bakken og Direktør Telenor Open Mind, Ingrid Ihme var velkomstkomite. 


Innovasjonssenteret i Expo var målet. Her fikk gjestene en innføring i Telenors to arbeidstreningsprogrammer - Open Mind for funksjonshindrede, og Integration som er rettet mot innvandrere fra ikke- europeiske land. Et spennende innlegg om fremtidens digitalisering i arbeidslivet kom fra Telenors Konserndirektør for Skandinavia, Berit Svendsen. Og en demonstrasjon av roboten Pepper, noe som statsråden var spesielt interessert i. 


- Formålet var å gi henne en innføring i hvordan Telenor jobber med inkludering av både funksjonshindrede og innvandrere. Det som var spesielt var at de selv kom med en spesifikk tilleggsbestilling, nemlig at de ønsket å få vite mer om hvordan Telenor ser på robotisering og fremtidens arbeidsliv, forteller Direktør for Telenor Open Mind, Ingrid Ihme. 


- Det var derfor vi hadde seansen i Innovasjonssenteret i Expo, hvor det er litt kule ting som Pepper og VR briller. Jeg er godt fornøyd med besøket. Jeg føler vi fikk vist frem begge programmene godt, og Berit Svendsen holdt et interessant foredrag om fremtidens arbeidsliv, og lille Pepper fikk også vist seg frem, sier hun videre.

Direktør Ingrid Ihme presenterte Telenor Open Minds programmer

Direktør Ingrid Ihme presenterte Telenor Open Minds programmer for besøket.

Sterke historier fra tidligere deltakere

Arbeids- og sosialministeren fikk også høre fra to av våre tidligere deltakere, Martin Fjellanger fra Open Mind (fotografen for bildene i artikkelen) og Badredine Alaooui-Echrif fra Integration. Martin Fjellanger stilte opp for å fortelle om sine utfordringer med psykisk helse, og veien mot å komme seg ut i fast arbeid. For det har Martin klart. Etter flere år med AAP og utfordringer med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, startet han som deltaker i Open Mind programmet i 2015. Etter arbeidstrening i Telenors kommunikasjonsavdeling, fikk han et engasjement der som fotograf. 


Martin understreker i sitt innlegg om hvor viktig arbeidstreningen var for han. - "Det var en lettelse å bare kunne konsentrere meg om den jobben jeg skulle gjøre, ikke noe annet. Ikke minst det å bli trygg i min rolle der jeg var i praksis. Det å bli skatteyter, å få bidra har vært viktig! Få erfart at min kompetanse er verdt noe, og at det jeg gjør betyr noe". 


Berit Svendsen kom også med komplimenter til Martin. Hun understreket at han er Telenors dyktigste fotograf, og kan gjøre hvem som helst vakker. Hun kunne også fortelle at noen av hans bilder var blitt benyttet i VG. 


Badredine Alaouu- Echrif kom til Norge i 2011, og søkte seg til Integration - programmet, men på den tiden kunne han ikke norsk, så han fikk beskjed om å lære seg det og komme tilbake til neste år. Det gjorde han, og resten er som de sier historie. Han har vært ansatt i Telenor siden juli 2013 som radioplanlegger, og har ansvar for Oslo vest. 


- Jeg er veldig imponert over deres historier, og at de er villige til å dele dem med oss. Jeg får tilbakemeldinger fra Berit Svendsen og Statsråden om at det er de historiene som gjør inntrykk. Jeg blir ekstra glad for å høre det, for det er jo nettopp det vi ønsker å oppnå med programmene. De bekrefter at det å være skatteyter og det å ha en jobb å gå til er viktig for stolthet, og det å få brukt seg selv, sier Ihme. 


- Både Martin og Badredine har begge gode historier, spesielt Martin sin er veldig sterk. I tillegg har Badredine en veldig spennende jobb. Vi har benyttet oss av dem begge ved tidligere anledninger, og det er ikke umulig at de blir spurt igjen, avslutter Ihme med et smil.

Martin Fjellanger

Tidligere Open Mind deltaker, Martin Fjellanger delte sin sterke historie.

Pepper sjarmerte

- Det ble også tid til en demonstrasjon med Pepper. Hen skulle bistå en person som er svaksynt. Personen sier: - Jeg har dårlig syn, og klarer ikke å lese det som står på skjermen, kan du hjelpe meg? Pepper stiller så klart opp, og leser opp teksten fra skjermen ufattelig fort. 

Roboten Pepper klarte å sjarmere alle i rommet. Anniken Hauglie var spesielt opptatt av å få vite hvordan muligheten er for at hen på sikt kan overta som funksjonsassistanse for funksjonshemmede, eller overta rollen som førerhund for blinde. 

Vi fikk vite at Pepper eller teknologien som ligger bak, på sikt kan bli et hjelpemiddel for funksjonshemmede. Bruksområdene er uendelige, så det gjelder i grunn bare å se mulighetene.
Men det ble understreket at per i dag, så kan ikke Pepper løfte. Det vil dermed være utfordringer å benytte seg av hen som en funksjonsassistent. Men hen kan gjøre så utrolig mye annet. Det ble vi definitivt overbevist om.

Ingrid Ihme og roboten Pepper

Ingrid Ihme og roboten Pepper som fikk vist seg frem for Arbeids- og Sosialministeren.