Mobilretur – vinn-vinn for miljøet og idretten

Vil ditt idrettslag gjøre en innsats for miljøet, samtidig som dere tjener penger? Siden 2009 har Telenor, sammen med hundrevis av idrettslag, samlet inn og resirkulert over 600.000 mobiler i Norges største miljøkampanje «Brukt Mobil – Nye Muligheter». Med 30,- til lagene per mobil utgjør dette viktige inntekter til idretten. Påmelding til årets kampanje er stengt.

Kjetil Jansrud: "Å resirkulere mobiler er bra for miljøet!"

Miljøambassadør Kjetil Jansrud oppfordrer alle til å gi sine gamle mobiler til idrettslag og Telenors mobilreturkampanje

I Norge er vi storforbrukere av mobiltelefoner og Telenor ønsker at flere brukte mobiltelefoner blir resirkulert og gjenbrukt. Telenor selger mange mobiler, og vi ønsker å ta ansvar for at disse ikke kastes i søpla og gjør skade på miljøet. 

Telenor ble allerede i 2009 den første mobiloperatøren til å iverksette nasjonal innsamling og resirkulering av brukte mobiltelefoner. Gjennom å tilrettelegge for sikker innsamling, sletting, gjenbruk og resirkulering, ønsker vi å senke terskelen for miljøvennlig håndtering av utrangerte mobiltelefoner.

Mobilretur

Mange mobiler som resirkuleres er av god kvalitet og blir restaurert og videresolgt til Asia og Afrika.

Mobiltelefoner er også potensielle ressurser. Mer enn 90 prosent av delene i en mobiltelefon kan gjenvinnes, og mange av metallene kan gjenbrukes. Derfor er det veldig dumt at det i Norge ligger nesten 10 millioner brukte mobiler i skuffer og skap.

Vår returordning er også med på å gi nye muligheter for andre. Mange mobiler som leveres inn er nemlig av så god kvalitet at de blir restaurert og videresolgt i nye markeder i Asia. Dermed kan din brukte mobil gi nye muligheter for andre.

20 millioner kroner til norsk idrett

Siden oppstarten i 2009 har grasrota i norsk idrett fått utbetalt 20 millioner kroner for dugnadsinnsatsen. Dette er viktige inntekter i klubbkassene, takk for at du har bidratt med dine gamle telefoner!

Kjetil Jansrud oppfordrer alle til å gi slipp på sine gamle, kjære mobiler

Se filmen og lever mobilen til ditt lokale idrettslag.

"På ungdomsskolen hadde jeg en Nokia 3310. Det var den hellige gral blant mobiler, den hadde snake, jeg kunne bytte deksel, den gang hadde den «alt»", sier Jansrud.

Kjetil Jansrud oppfordrer alle idrettslag til å melde seg på. Se filmen og meld på ditt idrettslag.

Hvis jeg var 13 år i dag, ville jeg begynt å lete gjennom hele huset etter brukte mobiler, og jeg er sikker på at jeg ville funnet flere, sier Jansrud.

Mobilretur med Norges idrettsforbund

Generelt

Mobilretur for privatpersoner

Mobilretur for Bedrifter