Mobilretur avsluttet

Siden 2009 har Telenor og Norges Idrettsforbund, sammen med hundrevis av idrettslag, samlet inn og resirkulert nærmere 650.000 mobiler gjennom miljøkampanjen «Brukt Mobil – Nye Muligheter». For innsatsen har grasrota i idretten fått over 21 millioner kroner, til fri disposisjon.
Programmet er avviklet fra 1.januar 2017 etter regjeringens innføring av nytt regelverk om elektronisk avfall. De nye reglene innebærer at alle butikker i Norge som selger EE-produkter er pliktige til gratis å ta imot utrangert utstyr av samme type som de forhandler.

I Telenorbutikken kan du ta med din gamle mobil og få en verdivurdering. Verdien for mobilen kan du bruke til å kjøpe tilleggsutstyr eller til å få avslag på ny mobil (fullpris). Du bestemmer selv om du ønsker å bruke hele beløpet der og da, eller få en tilgodelapp som kan brukes senere.

Vi ønsker å rette en stor takk til alle klubbene som har gått dør til dør for å spørre om gamle mobiltelefoner. De har gjort en viktig jobb, ikke bare for klubben, men også for miljøet.

Under kan du lese mer om kampanjen fra oppstarten i 2009 frem til 2016.

Kjetil Jansrud: "Å resirkulere mobiler er bra for miljøet!"

Miljøambassadør Kjetil Jansrud oppfordrer alle til å gi sine gamle mobiler til idrettslag og Telenors mobilreturkampanje

I Norge er vi storforbrukere av mobiltelefoner og Telenor ønsker at flere brukte mobiltelefoner blir resirkulert og gjenbrukt. Telenor ble allerede i 2009 den første mobiloperatøren til å iverksette nasjonal innsamling og resirkulering av brukte mobiltelefoner.

Mobiltelefoner er også potensielle ressurser. Mer enn 90 prosent av delene i en mobiltelefon kan gjenvinnes, og mange av metallene kan gjenbrukes. Vår returordning har vært med på å gi nye muligheter for andre. Mange av mobilene som ble levert inn var av så god kvalitet at de ble restaurert og videresolgt i Asia. Dermed har din brukte mobil gitt nye muligheter for andre.

Mobilretur

Mange mobiler som resirkuleres er av god kvalitet og blir restaurert og videresolgt til Asia og Afrika.

21 millioner kroner til norsk idrett

I kampanjens periode fra 2009 til 2016 har grasrota i norsk idrett fått utbetalt 21 millioner kroner for dugnadsinnsatsen. Dette har vært viktige tilskudd til klubbkassene, takk for at du har bidratt med dine gamle telefoner og støttet norsk idrett!

Se tidligere kampanjefilmer med miljøambassadør Kjetil Jansrud.

"På ungdomsskolen hadde jeg en Nokia 3310. Det var den hellige gral blant mobiler, den hadde snake, jeg kunne bytte deksel, den gang hadde den «alt»", sier Jansrud.

Hvis jeg var 13 år i dag, ville jeg begynt å lete gjennom hele huset etter brukte mobiler, og jeg er sikker på at jeg ville funnet flere, sier Jansrud.