Telenor Håndballjenter fra Haslum samlet inn over 1300 mobiltelefoner til resirkulering da de deltok i Telenors miljøkampanje «Brukt mobil – nye muligheter». Det resulterte i en trening med Kjetil Jansrud.

Vant trening med Jansrud

Håndballjenter fra Haslum samlet inn over 1300 mobiltelefoner til resirkulering da de deltok i Telenors miljøkampanje «Brukt mobil – nye muligheter». Det resulterte i en trening med Kjetil Jansrud.
Kjetil Jansrud trener styke ved å løfte en håndballjente

− Det var litt uvant å gå fra dør til dør og spørre etter gamle mobiler. Men det var også ganske gøy. Jeg vet ikke akkurat hvor mange mobiler vi samlet inn, men nok til at vi vant en trening med Kjetil Jansrud, sier Dina (14).

Sammen med lagkameratene har hun hatt en treningsøkt litt utenom det vanlige i Gjønneshallen, på Haslum.

Kjetil trer håndballag

− Det har vært veldig gøy i dag, vi har gjort mye skadeforebyggende øvelser. Det synes jeg er bra, treningen har toppet forventningene mine, sier hun.

Håndballtrener for en dag

I 2015 var alle lag som samlet inn over 300 mobiltelefoner med i trekningen om en trening med kampanjens miljøambassadør, Kjetil Jansrud. Selv synes han det var moro å prøve seg som håndballtrener.

Kjetil trener håndballag jenter

− Treningen i dag har vært veldig fint. Det var moro og litt rart å være håndballtrener for noen timer. Jeg kommer fra alpint-miljøet med voksne menn, det blir litt annerledes å ta med seg noe av det vi gjør i vår trening inn i håndballtreningen. Forhåpentligvis kunne jeg vise noe nytt, og noe som ikke er så vanlig for jentene å gjøre på treningene. Så får vi se om de vil ta med seg noe videre, sier Jansrud.

− Støtt idretten

Siden 2009 har Telenor og Norges idrettsforbund sammen med hundrevis av idrettslag samlet inn og resirkulert over 600.000 mobiltelefoner, dette har generert nær 20 millioner kroner til idretten. Jansrud håper de som sitter på gamle telefoner vil benytte muligheten til å støtte sitt lokale idrettslag i årets kampanje.

Gruppebilde med håndballag og Kjetil Jansrud

− Akkurat nå går flere idrettslag dør til dør og samler inn gamle mobil til resirkulering. De får 30 kroner for hver telefon de samler inn, og dette kan bli et verdifullt tilskudd til klubbkassa. Hvis du har en gammel mobil liggende å slenge i roteskuffen kan dette være gode dugnadsinntekter for de lokale idrettslagene, sier Jansrud.