Telenor Digital inkludering

Telenor og Røde Kors går sammen om digital inkludering

Da Røde Kors og Telenor Norge nylig lanserte sitt samarbeid om kurs i nettbrett og mobil, åpnet statssekretær Astrid Nøkleby Heiberg (76) ballet ved å ta i bruk selfiestang for første gang. – Slike kurs gir oss eldre muligheten til å mestre disse duppedittene, sier hun.
Senior tar selfie

Astrid Nøkleby Heiberg (76) tar i bruk selfiestang for første gang.

I løpet av 2015 skal Telenor Norge og Røde Kors i Oslo og Akershus sammen tilby 50 gratis minikurs i nettbrett og mobil. Telenor stiller med foredrag og kursholder, og Røde Kors stiller med flinke og tålmodige hjelpere. Målet er å øke den digitale kompetansen i befolkningen og bidra til økt sosial inkludering.

Sendte sitt første bilde

Da det første kurset ble gjennomført i Røde Kors’ lokaler, deltok den 76 år gamle statssekretær i Helse- og Omsorgsdepartementet, og tidligere president både i Norges og det Internasjonale Røde Kors, Astrid Nøkleby Heiberg. 
– Nå fikk jeg faktisk sendt mitt første bilde via e-post. Det er ganske dumt av oss eldre å ikke prøve en gang. Vi bør ta i mot de mulighetene vi får til å komme oss på nett og lære å mestre disse duppedittene. Fra 2017 kommer alle offentlige tjenester til å være på internett, og da må vi være klare til å kunne ta de i bruk, sier hun. 

Telenor Norge og Røde Kors arrangerer gratis minikurs sammen for å få flere til å ta i bruk både nettbrett og mobil. Se hva Dorthe og Roger lærte på kurs!

Ikke bare for eldre

Det er ikke bare eldre som er målgruppen for kursene. De er åpne for folk i alle aldre, de er alltid gratis og alle deltakere får låne nettbrett. Frivillige fra Telenor og Røde Kors stiller både med kunnskap og mye tålmodighet. 
– Det er viktig for oss å la alle få en smakebit på hva en mer digital hverdag kan innebære av gleder og muligheter. Derfor inviterer vi deltagerne til å prøve seg på Instagram under emneknaggen #erloggapå. Det kan være at mange trenger å logge seg på, også i utvidet forstand, og gripe de sosiale mulighetene som livet på nett faktisk gir, sier leder for samfunnsansvar og bærekraft i Telenor Norge, Ana Brodtkorb. 
Ana Brodtkorb

Leder for samfunnsansvar og bærekraft i Telenor Norge, Ana Brodtkorb.

Røde Kors og Telenor ser også på mulighetene for å skreddersy kurs for grupper som kan behøve ekstra hjelp for å komme seg på nett, for eksempel innvandrere. 

– Norge er et av verdens mest digitaliserte samfunn og nettet gir mange muligheter. Samtidig er det stadig flere tjenester som krever at vi er på nett og at vi har kunnskap og ferdigheter til å bruke tjenestene. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsansvar å legge til rette for en digital fremtid for så mange som mulig. Sammen med Røde Kors kan vi bygge digital kompetanse for de som kanskje trenger det mest, sier Ana Brodtkorb.

Seniorer får opplæring i bruk av nettbrett og mobil