Pressemeldinger

Norgesmester i mobilinnsamling - og miljødugnad

Manglerud Star er i ferd med å sette ny norsk rekord i mobilinnsamling. Mobilpantordningen Brukt mobil – nye muligheter, i regi av Telenor og Norges Idrettsforbund, er blitt en viktig inntektskilde for idretts-Norge, og er landets største miljødugnad.

(Oslo 5. juni) Manglerud Star er i ferd med å sette ny norsk rekord i mobilinnsamling. Mobilpantordningen Brukt mobil – nye muligheter, i regi av Telenor og Norges Idrettsforbund, er blitt en viktig inntektskilde for idretts-Norge, og er landets største miljødugnad.

På Verdens miljødag, 5. juni, er det bare ti dager igjen før årets innsamling av brukte mobiltelefoner avsluttes. Idrettslaget Manglerud Star på Oslos østkant er i ferd med å ta kampanjen til nye høyder. De har allerede samlet inn 5000 brukte mobiltelefoner, og norgesrekorden i mobilinnsamling er dermed slått. 

Norges største miljødugnad
Men Manglerud Star har ikke bare tjent penger til klubbkassa. De har også gjort en betydelig miljøinnsats. Brukt mobil – nye muligheter er blitt Norges største miljødugnad. 90 prosent av en mobiltelefon kan nemlig gjenvinnes. I en mobiltelefon finnes mange typer metaller og mineraler som man må grave ut av bakken for å få tak i. I et tonn brukte mobiler kan man til sammen finne 150 gram gull.

- Dette kalles urban mining. Da belaster vi ikke miljøet mer enn vi absolutt må, sier miljøansvarlig i Telenor Norge, Ulrika Leikvang.

Vinn-vinn-ordning
Siden Brukt mobil – nye muligheter ble innført i 2009, er norsk idrett tilført flere millioner kroner. Bare i fjor ble det samlet inn 94.000 mobiltelefoner. Med 35 kroner per mobil fikk idrettslagene rundt 3,3 millioner kroner i inntekter.

- Mobilene som er i så god stand at de ikke behøver å resirkuleres, selger vi videre i andre markeder i Asia og Afrika. Mobilpant er en ordning med bare vinnere, sier Leikvang.

Rekorden kan ennå slås
Selv om Manglerud Star nå har slått norgesrekorden, er det ikke sikkert de får beholde den lenge. Mange idrettslag setter inn støtet de siste dagene av innsamlingsperioden, og det er mange kreative innsamlingsmetoder for å få tak i de nesten ti millioner brukte mobiler som ligger i skuffer og skap i Norge.

- Dersom noen av lagene trenger inspirasjon til nye og kreative måter å finne gamle mobiler på, kan håndballaget i Vestby være til inspirasjon. De resirkulerte seg helt til Danmark, sier Leikvang.

Se filmen her: http://www.telenor.no/om/samfunnsansvar/artikler/brukte-mobiler.jsp

Miljøansvar hele året
Brukt mobil – nye muligheter er et godt eksempel på hvordan Telenor tar miljøansvar. Men bedriften tenker miljø året rundt, og ikke bare på Verdens miljødag, understreker Leikvang.

- Telenor Norge skal, som et av landets største selskaper, være ledende innen miljø- og klimaengasjement. Det gjør vi ved å utvikle produkter og tjenester som ikke bare gir kundene økt effektivitet, men også økte miljøbesparelser. Men disse løsningene må også prege måten vi selv arbeider på, og her jobber vi hele tiden for å bli bedre. Vi utvikler for eksempel nye gravemetoder som både reduserer CO2-utslipp og sparer oss for utgifter. I tillegg er vi også blitt flinkere på å resirkulere gammelt utstyr, og vi reduserer både strømforbruk og CO2 for hvert eneste år som går. Miljøansvar handler også om å feie for egen dør og det gjør vi hver dag, hele året, sier Leikvang.

Les mer:
http://www.telenor.no/om/samfunnsansvar/artikler/man-in-the-mirror.jsp

For nærmere informasjon kontakt:
Ana Brodtkorb, leder for samfunnsansvar i Telenor Norge
ana.brodtkorb@telenor.com tlf:+4790209832