Pressemeldinger

Christian Skottun ny leder for Telenor Svalbard

Christian Skottun (51) overtar som ny leder for Telenor Svalbard etter Guttorm Hansen, som fratrer etter nærmere fem år i jobben. Lederskiftet skjer 1. september.
 Christian Skottun (51) overtar som ny leder for Telenor Svalbard etter Guttorm Hansen, som fratrer etter nærmere fem år i jobben.

(Fornebu, 12. juni 2019) Christian Skottun (51) overtar som ny leder for Telenor Svalbard etter Guttorm Hansen, som fratrer etter nærmere fem år i jobben. Lederskiftet skjer 1. september.

Den nye lederen har tung Telenor-bakgrunn fra Norkring, der han har vært ansatt i forskjellige stillinger siden 1998. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør.

– Jeg gleder meg virkelig til å starte i jobben. Svalbard er et godt utstillingsvindu for det vi ønsker å oppnå i Telenor, sier Christian Skottun, og viser til at Longyearbyen ble første samfunn som er heldigitalisert gjennom fiber og 4G. Svalbard blir også sentral i 5G-utrullingen.

Styreleder Bjørn Magnus Kopperud i Telenor Svalbard er svært fornøyd med at Skottun takket ja til jobben.

– Han har kvalitetene vi var på jakt etter da vi søkte Guttorm Hansens etterfølger. At vi fikk en intern kandidat som kjenner Telenor og Svalbard-operasjonen er en klar fordel.
Svalbard er en helt spesiell arbeidsplass, og byr på både utfordringer og gode opplevelser.

Det er stor nasjonal og internasjonal interesse for Svalbard. Det er derfor viktig å ha gode relasjoner til både politiske og offentlige myndigheter samt lokale, nasjonale og internasjonale kunder og partnere, sier Kopperud.

Avtroppende leder av Telenor Svalbard, Guttorm Albrigt Hansen, ønsker Skottun lykke til med jobben.

– Telenor har en viktig rolle sammen med myndighetene for at kommunikasjon alltid virker på Svalbard. Med dette som bakteppe har selskapet ekstra fokus på at vi har utstyr, personell og operasjonsprosedyrer som gir en profesjonell utførelse av jobben med å alltid ha kommunikasjon operativt. Dette gjelder også utbygging av 4G i de områder som folk vanligvis oppholder seg, for eksempel Isfjord Radio, sier Hansen, og legger til:

De siste årene har vi fokusert mye på innovasjon innenfor områder som nb-IoT, droner og energi. Dette har resultert i at lokalsamfunnet benytter snømålere utviklet av oss, deltar sammen med myndighetene på å bygge opp aktivt dronemiljø til bruk innenfor blant annet beredskap og test av solcellepaneler som erstatter bruk av diesel til våre aggregater.

Fakta:

Telenor Svalbard AS har sitt kontor i Longyearbyen og leverer telekommunikasjon i Longyearbyen, Svea, Barentsburg og Ny-Aalesund i tillegg til tjenester for andre teleoperatører som har infrastruktur på Svalbard. Selskapet har i tillegg en driftsavtale for fiberforbindelsen mellom Svalbard og fastlandet.

Longyearbyen ble i 2013 det første tettstedet i Norge hvor alle husstander og bedrifter har fiberkabel. Telenor Svalbard hadde i 2018 en omsetning på 69 MNOK og 8 ansatte, hvorav 6 i teknisk avdeling og 2 i kundeservice. Longyearbyen har 2200 innbyggere og er har de siste årene vært preget av endring og omstilling fra gruvesamfunn til et samfunn for vanlige familier og med sterk vekst innenfor turistnæringen. Det er gode barnehage- og skoletilbud, universitet, rikt idrett-, kultur- og uteliv og daglige flyforbindelser til fastlandet. Flotte turmuligheter med fantastiske naturopplevelser er en del av livet på Svalbard.


For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Roald Orheim, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 957 74 993, e-post: roald.orheim@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse