Hjelp med Orden

Her finner du informasjon om innlogging og det du ellers skulle trenge hjelp til med appen Orden, slik at du får orden i papirene dine og enkel tilgang til informasjon når du eller andre trenger det.

Appen Orden ble lagt ned 2. april 2024.

Vi anbefaler at du eksporterer innholdet ditt og overfører viktig informasjon du har i appen til et sikkert sted eller sikker lagringstjeneste så snart som mulig.

Slik eksporterer du innholdet ditt fra Orden:

  1. Sørg for at du har nyeste app-versjon (App-Store / Google Play)

  2. Åpne Orden-appen på mobilen

  3. Trykk Eksporter innhold øverst på skjermen

  4. Vent mens det lages en zip fil

  5. Trykk Last ned

Nå lagres det en zip-fil på mobilen din. Filen finner du igjen i nedlastinger i Filer-appen på mobilen din. Flytt den filen til et sikkert sted og slett den fra mobilen, for sikkerhetens skyld.

Trenger du hjelp kan du kontakte oss her.

Hjelp med orden

Hvordan fungerer Orden?

Orden er en app fra Telenor for å samle, dele og samarbeide om viktig informasjon. Her lagrer du eller familien alt dere trenger å ta vare på, og hverdagen blir både enklere og sikrere for deg og dine nærmeste. 

Du kan enten skrive inn og lagre tekstnotater, laste opp bilder av f.eks. kvitteringer og pass eller filer du har lagret på mobilen eller ta bilder direkte i appen. Så lagrer du informasjonen i den mappen du ønsker, slik at du enkelt kan finne det igjen neste gang du trenger det. På den måten har du alltid malingskoden til hytta med deg på telefonen, eller informasjon om f.eks. vaksinekort til barna.

Sikkerhet

Orden passer godt på papirene dine. Alt du laster opp blir kryptert og lagres trygt, så du slipper å bekymre deg for at sensitiv informasjon er på avveie.

Ønsker du å sikre deg ytterligere kan du lese mer om våre sikkerhetstjenester og få tips til hvordan du blir tryggere på nett.

Registrering for første gang

  1. Åpne appen

  2. Trykk på "Registrer deg eller logg inn med BankID"

  3. Fullfør innlogging med BankID

  4. Sjekk at navn og fødselsdato er riktig, og trykk på "Dette ser riktig ut"

  5. Trykk på "Fortsett"

  6. Trykk på "Tillat varsler (anbefales)", eller "Ikke nå" om du ikke ønsker å aktivere varslinger

  7. Aktiver biometri om du ønsker å logge deg inn med fingeravtrykk eller lignende

  8. Trykk på "Kom i gang!"

Nå er du logget inn i Orden, og er klar til å laste opp viktig innhold!

Hjelp med Orden - logg inn med BankID

Slik kommer du i gang med Orden fra Telenor!

Slik bruker du Orden

Slik kommer du i gang:

  1. Åpne Orden-appen

  2. Tast inn pinkode eller logg inn med biometri (fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning)

  3. Trykk på Kategorier nederst i appen

  4. Trykk på Lag en kategori

  5. Gi kategorien et navn, f.eks "Leiligheten". Du kan også bruke emojis i navnet for å illustrere hva kategorien inneholder.

  6. Trykk Opprett

Nå har du laget din første kategori. Nå kan du fylle den ved å legge til filer, papirer eller bilder.

Trykk på kategorien og trykk på haken til høyre på knappen Nytt papir for å legge til. Nå får du orden i sakene!

Hjelp med Orden - oversiktsbilde av menyen i appen
  • Laste ned innhold fra Orden

    Følg disse stegene for å overføre innholdet på en sikker måte:

    1. Sørg for at du har nyeste app-versjon (App-Store / Google Play)

    2. Åpne Orden-appen

    3. Trykk “Eksporter innhold” øverst på skjermen

    4. Vent mens det lages en zip fil

    5. Trykk “Last ned

    Nå lagres det en zip-fil på mobilen din.

    Filen lagres her:

    • Android: Åpne Filer-appen -> Nedlastinger

    • iPhone: Åpne Filer-appen -> Naviger -> Nedlastinger

    Vi anbefaler at du flytter innholdet til PC/Mac og bruker en sikker tjeneste for å lagre sensitiv informasjon. Husk å slette nedlastede filer fra mobilen din etter å ha lagt de et trygt sted.

  • Slette Orden kontoen

    Sørg for å laste ned innholdet du trenger før du sletter kontoen din.

    Slik sletter du kontoen din:

    1. Åpne Orden-appen

    2. Trykk på profilen din øverst til venstre

    3. Trykk Innstillinger

    4. Trykk Personvern

    5. Trykk Slett kontoen min

    Deretter kan du slette appen fra mobilen.

  • Lage nytt papir

    Slik lager du et nytt papir:

    1. Trykk på haken til høyre for «+ Nytt papir»

    2. Velg hvordan du vil legge til et papir - du kan laste opp bilder eller filer, ta bilde rett i appen eller skrive inn et tekstnotat

    3. Når du har lagt til f.eks. et bilde, kan du skrive inn en tekst ved å trykke på tastatur-knappen nede til venstre, eksempelvis «malekode grønn stue»

    4. Har du allerede laget en kategori, så kan du nå flytte papiret til kategorien ved å trykke der det står "Organiser i...".
      Da får du opp en liste over kategorier du har laget - eller du kan lage en ny kategori.

    5. Alt auto-lagres, så når du er ferdig trykker du på haken oppe til venstre

  • Lage ny kategori

    1. Trykk på fanen Kategori

    2. Trykk på Lag en kategori

    3. Gi et navn, for eksempel adressen din

    4. Trykk på den nye kategorien

    5. Nå kan du legge til innhold som hører hjemme der

  • Gi andre tilgang til appen

    Slik gir du andre tilgang:

    Er dere på samme sted?

    1. Velg Tilgang nede i høyre hjørne

    2. Trykk på person+ tegnet oppe til høyre

    3. Nå får du opp en unik QR kode den andre personen kan scanne med sin mobil

    4. Mottaker trykker på linken, laster ned appen og identifiserer seg med BankID

    5. Du får beskjed og må bekrefte at det er riktig person

    6. Nå har dere sikker tilgang til samme informasjon på et felles sted

    Hvis dere ikke er på samme sted, kan du gi tilgang via link slik:

    1. Velg Tilgang nede i høyre hjørne

    2. Trykk på person+ tegnet oppe til høyre

    3. Trykk på "Send en lenke i stedet"

    4. Skriv navnet og fødselsdato på personen og trykk på "Lag en personlig invitasjons-lenke"

    5. Du kan nå kopiere og sende lenken til personen

    Den du deler med trenger ikke ha abonnement på Orden for å kunne se innholdet du deler med dem. Men hvis de ønsker å dele ting med deg, må de abonnere på tjenesten.

  • Gi tilgang til enkeltkategorier

    Når du har gitt en person tilgang til selve Orden-appen, må du også gi tilgang til kategoriene du vil at vedkommende skal kunne se.

    Det gjør du slik:

    1. Gå til Kategorier

    2. Velg kategorien det gjelder

    3. Trykk på +Person-ikonet oppe til høyre

    4. Trykk på plusstegnet (+) ved siden av den personen du ønsker å gi tilgang til

    Personen kan nå se alt innholdet nå ikke lengre tilgang på denne kategorien.

  • Fjerne tilgang til enkeltkategorier

    Det er per nå kun mulig å fjerne tilgang til hele kategorier, ikke enkeltfiler. Ønsker du å fjerne tilgang til kun en fil eller ett bilde, kan du flytte det over i en annen kategori hvor personen ikke har fått tilgang.

    Slik fjerner du tilgang til en kategori:

    1. Gå til Kategorier

    2. Velg kategorien det gjelder

    3. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre

    4. Velg Endre tilgang

    5. Trykk på minus-tegnet ved siden av den personen du ønsker å fjerne tilgang på

    Personen har nå ikke lengre tilgang på denne kategorien.

  • Slette innhold

    1. Finn og velg innholdet du ønsker å slette

    2. Trykk på de tre prikkene øverst til høyre

    3. Velg Slett

    4. Innholdet legger seg så i søppelbøtten og kan gjenopprettes derfra.

      • Søppelbøtten tømmer automatisk etter 30 dager

  • Gjenopprette slettede papirer

    Har du slettet noe ved en feil? Slik kan du gjenopprette papiret:

    1. Trykk på initialene dine oppe til venstre i appen

    2. Trykk på Nylig slettet

    3. Velg papiret du ønsker gjenopprette

    4. Trykk på de tre prikkene oppe til høyre

    5. Velg Gjenopprett

Hva skjer om jeg sier opp abonnementet?

Hvis du sier opp eller bytter til et abonnement uten Orden inkludert vil du fortsette å betale for tjenesten frem til du sier den opp.
Tjenesten kan du si opp i Mitt Telenor eller på Mine Sider.

Hvis du sier opp tjenesten skjer følgende:

  • Du vil fortsatt ha tilgang til det eksisterende innholdet ditt i inntil 2 år etter kundeforholdet er avsluttet

  • Du vil ikke kunne laste opp mer innhold i appen

  • Du kan ikke lengre gi tilgang til informasjonen til andre

Du kan også kjøpe selve tjenesten i App Store eller Google Play

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Hvis du trenger mer hjelp eller opplever feil i appen, kan du kontakte oss på Orden-support via linken under.

Kontakt Orden kundeservice