Slik bedrer du datasikkerheten på hjemmekontoret

Verden settes på prøve, utfordringer står i kø og vi må tenke nytt og innordne oss en midlertidig ny hverdag. Et økende antall ansatte over hele landet må nå jobbe fra hjemmekontor og med det kan informasjonssikkerheten bli utfordret. Behovet for god sikkerhet på det eksterne kontoret er stort for å ta vare på selskapers verdier.

Kriminelle utnytter situasjonen

Dessverre er det slik at noen prøver å dra nytte av den krisen vi står i og utnytter at mange endrer arbeidsvaner som igjen kan gi nye muligheter for kriminelle. Nå som vi er mange som jobber på hjemmekontor med bedriftens PC og dermed kanskje ikke er beskyttet av bedriftens interne sikkerhetsfunksjoner, bør vi være ekstra nøye med å opptre smart og sikkert i den digitale sfæren.

Økt mengde cyberangrep – hackere utnytter Corona

Sikkerhetseksperter sier at en økning i e-postsvindel knyttet til Coronaviruset er den verste de har sett på mange år. Kriminelle bygger falske nettsider, produserer falske nyheter og sender ut falske e-poster for å utføre skreddersydde phishing-angrep. De spinner budskap rundt nyheter om Corona og det gjør det ekstremt vanskelig å skille ut hva som faktisk er falskt. Vårt råd vil være å utvise forsiktighet med hva du klikker på av linker og sette opp sikkerhetsrutiner også for hjemmekontor.

Hva må på plass for at hjemmekontoret skal ta vare på cybersikkerheten?

Det finnes flere løsninger og tiltak som kan gjøre det tryggere for bedrifter med store deler av arbeidstokken flyttet ut på hjemmekontorløsninger. Både store og små bedrifter vil ha nytte av å sikre sine digitale verdier og sørge for at ansatte sikkert kan koble seg på og jobbe hjemmefra.

Sikkerhetsløsninger som egner seg godt for hjemmekontor

AnyConnect VPN

Denne løsningen gir dine ansatte muligheten til å jobbe hvor som helst, på bedriftens bærbare datamaskiner eller personlige mobile enheter, når som helst. AnyConnect forenkler sikker endepunkt aksess og gir sikkerheten som er nødvendig for å holde organisasjonen din trygg og beskyttet. Tjenesten kan leveres som en virtuell løsning som gjør at du som kunde kan få etablert en slik løsning på kort tid. AnyConnect gjør at dine ansatte blir mobile på en trygg måte.

Secure DNS

Secure DNS fungerer som et førstelinjeforsvar og sikrer at du og dine ansatte surfer trygt på nettet og ikke blir ofre for phishing. Tjenesten blokkerer trafikk til kjente tvilsomme nettsteder og hindrer forsøk på oppkobling mot antatte skadelige nettsteder og domener.

Lær mer om Sikker nettsurfing

Telenor autentiseringstjeneste

Tofaktorautentisering (Multifaktor Autentisering) gir et andre lag med sikkerhet til online-kontoene dine. Å bekrefte identiteten din ved å bruke en annen faktor (som en app eller sms-kode) forhindrer alle andre enn deg å logge inn, selv om de kjenner passordet ditt.

Hvorfor trenger jeg dette?

Passord er stadig lettere å kompromittere. De kan ofte bli stjålet, gjettet eller hacket - du vet kanskje ikke engang at noen får tilgang til kontoen din.

To-faktor autentisering tilfører et andre lag med sikkerhet, og holder kontoen din trygg selv om passordet ditt er kompromittert. Med Duo Push blir du varslet med en gang (på telefonen) hvis noen prøver å logge inn som deg.

Denne andre faktoren for godkjenning er atskilt og uavhengig av brukernavnet og passordet ditt - Duo ser aldri passordet ditt.

Endepunktsikkerhet

Endpoint Security beskytter alle enheter som PC-er, nettbrett smarttelefoner og servere, uavhengig av lokasjon. Derfor vil denne tjenesten være ypperlig nå med så mange enheter brukt på hjemmekontor. Den erstatter tradisjonelle antivirusløsninger og beskytter enhetene både når de er online og offline. Hos oss får du i tillegg 24/7 overvåkning av alle eneter tilknyttet tjenesten via vårt Cyber Defense Center.

Lær mer om endepunktsikring

Innebygde sikkerhetsmekanismer for deg med Nordic Connect

Nordic Connect Internet Firewall (IFW)

Mange etablerer Internettaksess via ett av bedriftens kontorer, gjerne hovedkontoret, noe som kan belaste bedriftens nettverk unødvendig og gjøre virksomheten mer sårbar. Ved i stedet å gjøre internett-båndbredden tilgjengelig sentralt i kundens Nordic Connect -nett, får lokasjonene i nettet enklere tilgang til Internett. Internett aksessen er nettsentrisk og går gjennom en redundant brannmur som vi drifter. En annen fordel med en sentralisert Internet Firewall er at den er redundant, kan leveres med utvidet SLA, og dermed gir høy tilgjengelighet.

Nordic Connect OutOffice

Med OutOffice får bedriftens ansatte en sikker tilgang til det lokale nettverket fra hjemmekontor eller på reise. Løsningen er integrert i kjernenettet i Nordic Connect. Tjenesten leveres i to versjoner: ‘OutOffice Signature’ har forsterket tofaktor-autentisering basert på engangspassord via mobiltelefon.

‘OutOffice Internet’ er basert på fast brukernavn og passord. Tjenesten gjør det mulig å lese e-post, bruke intranett, hente dokumenter samt bruke programmer som om man befinner seg på kontoret. Løsningen krever ingen investeringer i nytt utstyr eller teknisk drift. OutOffice inkluderer maskin- og programvare, samt vedlikehold og oppgradering.

Tilgjengelige sikkerhetsfunksjoner i Office 365-pakken

Sikkerhet i Office 365

I Office 365-pakken får bedriften tilgang på en rekke innebygde sikkerhetsfunksjoner som Microsoft holder kontinuerlig oppdatert. Blant sikkerhetsfunksjonene som er tilgjengelig i Office 365-pakken, er kryptering, avansert trusselbeskyttelse og e-postskanning.

Lær mer om sikkerheten i Office 365