Hjelp til dekning

Dekning i dag er mer enn å bare snakke i mobiltelefonen. Mobildekning utgjør store deler av fundamentet for måten vi jobber på.

Her vil vi forsøke å forklare deg litt om hvordan dekningen fungerer og hva som eventuelt kan gjøres dersom dere opplever dårlig dekning.


Spørsmål og svar

cel-fi

Dårlig dekning på kontoret?

Det kan være flere årsaker til at dere opplever dårlig innendørsdekning. Har dere god 3G-dekning rett utenfor døra, kan signalforsterkeren Cel-Fi kanskje hjelpe dere med problemet.


Finn ut mer om Cel-Fi her

Teknologiene

Det snakkes mye om GSM, 3G og 4G, men vet du egentlig hva det betyr? Her kommer en liten forklaring:

  • 2G (GSM): Den eldste av de tre nettverkstypene. Dekker mesteparten av Norge og benyttes stort sett til ringing. Datatrafikken i GSM-nettet kjøres via EDGE. I Norge benyttes GSM både i 900- og i 1800 mHz-frekvensen

  • 3G (UMTS): En direkte videreutvikling av GSM-teknologien, men benytter en annen kanalaksess. Dekker store deler av Norge og benyttes både til ringing og overføring av data.

  • 4G (LTE): 4G er et rent datanett som vi lanserte i Norge høsten 2012. I og med at 4G er et rent datanett, kobler mobilnettet mobiltelefonen din automatisk ned på 3G eller 2G når du skal ringe ut eller når du mottar en samtale og opp igjen på 4G når samtalen er ferdig.