Telenor åpner databanken og lanserer ny utviklerportal

API Developers at work

Nå får utviklere og andre med smarte idéer tilgang til Telenors utviklerplattform. Målet er å lage tjenester som skal komme flere til gode basert på Telenors APIer.

utviklerportalen finnes det 20 API-er som vil gjøre det enklere for private bedrifter og offentlige virksomheter å skape digitale tjenester ved å ta i bruk funksjonalitet som Telenor allerede har utviklet. 

– Vi skal være en pådriver og tilrettelegger for innovasjon i privat og offentlig sektor. Derfor skal vi tilrettelegge for at digitale utviklere og de som har gode idéer kan plugge inn sine idéer og få tilgang til våre kunder, sier konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke.

API er en forkortelse for Application Programming Interface og beskriver grensesnittet mellom en applikasjon og Telenor sine nett. Ved hjelp av den nye utviklerportalen kan virksomhetene nå integrere Telenors funksjonalitet inn i deres egne systemer.

Sigve Brekke, Telenor
Sigve Brekke, Telenor

Brekke omtaler Telenor som en vennlig kjempe. Nå ønsker han å gjøre Telenor til en enda viktigere katalysator i delingsøkonomien.

– Vi tror at det å jobbe i partnerskap med andre blir viktig fremover. Endringene skjer nå raskt innenfor alle sektorer i samfunnet. Ved å dele kan vi som selskap og Norge som nasjon sørge for å finne vår plass i en framtid som er global, sier han. 

Her kan du leser mer om Telenors APIer.

Se dette intervjuet med Elisabeth Falck, som er produktsjef for APIer i Telenor: