Hjelper deg å lykkes på nett

Stephen Parsli, Telenor
I dag er det vanskelig for en bedrift å lykkes om man ikke er synlig på nett. Likevel er det mange bedrifter som hverken har gode nettsider eller kommer høyt nok opp i Google. Dette skal Telenors nye webdesign-team gjøre noe med.

– Vi ønsker å være en hjelpende hånd når bedrifter skal digitalisere og effektivisere sin drift, forteller leder for skytjenester i Telenor, Stephen Parsli.

Men hvilke tjenester de skulle tilby for å gjøre den digitale overgangen enklere, var derimot uklart. Tjenestene skulle komme fra innsikt om hvilke utfordringer kundene stod ovenfor. Svaret kom først etter samtaler med bedrifter på tvers av bransjer.

– Det viste seg at veldig mange har dårlig samvittighet for hjemmesidene sine. Enten har de ikke tid eller så mangler de kompetansen for å få det gjennomført. I tillegg frykter mange tunge investeringer. Dette ønsket vi å løse for dem, forteller Parsli.

Resultatet er nylig lansert – med tjenesten Nettsider får bedrifter sitt eget designteam til å utforme og jevnlig oppdatere nettsidene sine.Ta kontakt med Telenors webdesign-team

Overlat jobben til designteamet

Med tjenesten Nettside får du en profesjonelt utformet hjemmeside, i tillegg til din egen webrådgiver som sørger for at siden støtter bedriftens forretningsmål og tiltrekker seg den rette målgruppen. Webrådgiveren jobber sammen med webdesignere og tekstforfattere. Oppfølging og support er inkludert i tjenesten.

– I praksis betyr det at du kan ringe rådgiveren din når som helst for å gjøre endringer eller oppdateringer, sier Parsli. 

Men ikke alle har tid til å sitte å vurdere hvordan sidene fungerer selv. Heldigvis blir det også gjort analyser av sidene jevnt og trutt. Hvert kvartal vil din personlige rådgiver ta kontakt med deg for å gi gode råd basert på analyseresultatene.

Stephen Parsli, Telenor.

Ulike bedrifter – ulike behov

Nettsider skal være en løsning de fleste bedrifter kan ta seg råd til. Prisen avhenger av hvilken av de to pakkeløsningene du velger. Den ene pakken heter ”På nett” og inkluderer en profesjonelt utformet nettside, oppfølging og support. Siden gjøres tilgjengelig på relevante sosiale medier og er tilpasset alle typer mobiler og nettbrett. I tillegg får du en egen mobilapp med tilgang til statistikk for nettsiden. 

Det viktigste er å være tilstede på nett, men det å være synlig i søkemotorene er for mange den største utfordringen. Dette krever jevnlige analyser og tett oppfølging for å se hvordan siden fungerer eller eventuelt ikke fungerer. Mange faktorer spiller inn og spørsmålene er mange. Omtaler man produktene sine med søkevennlige ord, bruker man de rette frasene i webtekstene sine og er siden tilpasset brukerens adferd? 

Den andre pakken, ”Bli sett”, inkluderer det samme som ”På nett”-pakken, i tillegg til søkeordoptimalisering, SEO, annonser og annonsebudsjett. Disse faktorene er avgjørende for at nye kunder også skal finne veien inn på sidene dine. 

Finner de rette løsningene for din bedrift

– Det som er kult med dette, er at du ikke trenger noen infrastruktur selv. Du trenger hverken programvare eller en server i kjelleren. Vi drifter alt og gjør det enkelt for deg, sier en engasjert Parsli. 

Du som allerede har gått flere runder for å hente inn den rette kompetansen, vet at det er en jungel av webdesignere og byråer der ute å velge mellom. Det krever tid og grundige undersøkelser for å finne noen som leverer kvalitet til ok priser. Så kommer ofte oppdateringer og slikt i tillegg. 

– Med tjenesten Nettside skal du kunne stole på at de løsningene vi velger og den tjenesten vi leverer har høy kvalitet. På den måten kan du fokusere på din daglige drift, så er vi eksperten på teknologi, sier Parsli.

Flere tjenester – ett kontaktpunkt

Nettside er én av flere skytjenester fra Telenor. I likhet med Telenors mobil- og bredbåndsabonnement vil du også kunne administrere de nye skytjenestene i selvbetjeningsløsningen Min Bedrift.

Les mer om tjenesten Nettside.

Kontakt oss

De viktige hjemmesidene

  • 90 prosent søker informasjon på nett i en kjøpsprosess.
  • 70 prosent foretrekker å kjøpe på nettet.
  • 40 prosent forlater siden hvis lasting tar mer enn 3 sekunder.
  • Mer enn 50 prosent av nettinnhold konsumeres via mobil.