2meet - videomøtet som virker for alle

Nils Jørgen Moen i Telenor viser frem 2meet videokonferanseløsning
Nyhet: Med Mobilt Bedriftsnett kan du nå invitere til videomøte – alt du trenger er en nettleser og et kamera!

– 2meet er ditt personlige møterom i skyen, og det er alltid ledig, sier Nils Jørgen Moen. Han er business manager for sentralbordløsningen Mobilt Bedriftsnett, og forteller at 2meet lanseres nå for å møte endringene i folks kommunikasjonsvaner. 

– De som kommer inn i arbeidslivet nå har ganske andre vaner og forventninger til hvordan vi snakker sammen, sier Moen. – De er i langt større grad vant med å kommunisere med bilde og video for eksempel via FaceTime, eller sosiale medier som Snapchat og Facebook Messenger

Lyd er bra, men bilde best

Det er riktignok ikke bare ungdommen som ser verdien av å kommunisere ansikt til ansikt. Ordene og hvordan vi sier dem utgjør nemlig bare 30 prosent av kommunikasjonen (ulike forskningsmiljø varierer tallet mellom 10-40%), mens mimikk, kroppsspråk og blikk oppfattes betraktelig sterkere. I praksis betyr det at en videooverført samtale vil oppleves mer inkluderende og forpliktende, enn en telefonsamtale. 

Store analysebyråer som Gartner har med jevne mellomrom spådd videokonferansens store take-off. Så langt har den ikke nådd de helt store høydene. Hvorfor er det slik? Vi mennesker forstår jo hverandre så mye bedre når vi kan se hverandre.

2meet funker bra fra mobil til mobil
2meet funker bra fra mobil til mobil
2meet fungerer fra mobil til videokonferansesystem (Cisco)
2meet fungerer fra mobil til videokonferansesystem (Cisco)

Videooverføring har aldri vært så enkelt og stabilt

– Det kreves en viss kvalitet på bredbånd, lyd og bilde for at videomøter skal bli gode. Du kan si at teknologien har vært der lenge, men er moden først nå, sier Moen. Buzzen rundt videomøte-formatet fikk riktignok mange til å investere i kostbare videokonferanse-systemer. Mange opplever dessverre at det er vanskelig å koble de ulike systemene sammen. 

– Det vi gjør med 2meet er at vi legger møtepunktet på toppen, oppe i skyen. Der kan tjenesten inkludere alle deltakere, uavhengig av hvilke videokonferansesystemer de sitter på hver for seg. Det er også mulig å delta fra tjenester som Skype for Business. Den som arrangerer møtet deler bare 2meet-adressen til sitt digitale møterom, og så er alle tilstede samtidig. 

Moen legger til at 2meet faktisk ikke krever annet enn nettilgang, kamera og mikrofon. – En helt ordinær smarttelefon, med andre ord. Det å være på farten er altså ikke lenger en unnskyldning for å utebli fra møtet, sier han spøkefullt.

ENKELT MEN KRYPTERT: Selv om 2meet er enkel i bruk, er sikkerheten godt ivaretatt og samtalene krypterte. Foto: Jan Petter Lynau
ENKELT MEN KRYPTERT: Selv om 2meet er enkel i bruk, er sikkerheten godt ivaretatt og samtalene krypterte. Foto: Jan Petter Lynau

Bare én i møtet må ha 2meet

– Det beste av alt er at det bare er én i samtalen som trenger å ha 2meet for at videomøtet skal være mulig, sier Moen. Som regel er verktøy for videomøter knyttet til spesifikk maskinvare eller apper. – 2meet krever bare at den som inviterer til møtet sender ut en link til sitt videomøterom

Nils Jørgen Moen, Telenor
PRAKTISK PÅ FARTEN: 2meet egner seg like godt på mobil, tablet og datamaskin – på tvers av operativsystemer. Tjenesten virker både over mobilnettet og WiFi. Foto: Jan Petter Lynau

– Kan ikke lufte bikkja under møtet

Å sitte på hjemmekontor og gjette hvem som sier hva, mens de ler og snakker i munnen på hverandre i et avdelingsmøte, er oppskriften på å bli forbigått. De som sitter i et fysisk møte er naturligvis mer oppmerksom på deg om du deltar via video. Da vil de ta hensyn og inkludere deg på en helt annen måte. 

– Samtidig setter videooverføring krav til at den som er hjemme faktisk er på og ikke benytter anledningen til å lufte bikkja eller sette på en vask, humrer Moen og avslutter med å si at 2meet er en tjeneste han har stor tro på: – Denne tjenesten kompletterer Mobilt Bedriftsnett.

Slik fungerer 2meet

  • Det er plass til inntil fem tilkoblinger i møtet samtidig (inkludert møteleder)
  • Det er kun møteleder som må ha tjenesten – hvem som helst kan inviteres inn i ditt møte
  • Tjenesten støtter video, chat og skjermdeling
  • Om en deltager ikke har tilgang til internett er det enkelt å ringe inn for å delta på telefon
  • Ingen slipper inn i møterommet før den som eier møterommet har tastet sin personlige pin-kode
  • Når møteleder forlater møtet vil det bli avsluttet
  • Samtalene er kryptert
  • Hvis du bruker Skype for Business eller ringer fra et videomøterom, og ønsker å låse møterommet ditt, kan du taste *7
  • Presentasjonsdeling støttes til/fra samtlige løsninger (ikke telefonkonferanse)