Nettverk

Frogner-restaurant med fiber på menyen

Publisert: 18. august 2019 kl. 15:15

Trøfler med Armagnac, lammepølser fra Torshov, and fra Hedmark – og fiber fra Telenor. Dette er ingredienser som skal få fart på den nye restauranten Godt Innafor.

Telenor har levert fiber til restaurant på Frogner
Telenor har levert fiber til restaurant på Frogner
- Nettverk

Frogner-restaurant med fiber på menyen

Publisert: 18. august 2019 kl. 15:15

Trøfler med Armagnac, lammepølser fra Torshov, and fra Hedmark – og fiber fra Telenor. Dette er ingredienser som skal få fart på den nye restauranten Godt Innafor.

– Det er mange hensyn å ta når du skal lykkes, men vi tror vi har funnet en god oppskrift her, sier Per Maltun, en av investorene bak Frogner-restauranten og puben Godt Innafor. Sammen med restaurantsjef Mathias Granesten åpnet de dørene til et nytt konsept der den tidligere fiskerestauranten Mares lå, nederst i Skovveien på Oslos vestkant. 

De samme ildsjelene sto også bak Mares, og driver blant annet Herregårdskroa i Frognerparken.

– Det var to årsaker til at vi ønsket å fornye stedet: flere mennesker med større spenn på aldersgruppen, og etter hvert ble det faktisk vanskelig å få tak i nok gode råvarer til en ren fiskerestaurant, forteller Maltun. 

– Vi bestemte oss derfor for å satse bredere, utvide menyen, senke prisene litt og bygge en pub i den ene enden av lokalet.

Restaurantsjef Mathias Granesten og kokken Matthew Holland jobber har fått fiber til restauranten
Restaurantsjef Mathias Granesten og kokken Matthew Holland. Foto: Tarjei Krogh

Fiber på menyen

– I puben kan du sitte og spise nøyaktig den samme menyen som i restauranten. Tanken er at det skal være ett lokale med rom for mennesker fra 24 år til 104, forteller en entusiastisk restaurantsjef. 

– Inntil nylig har det vært vanlig at folk som bor på Frogner drar over til Grünerløkka for å få seg en matbit og kjenne på pulsen til utelivet, meg selv inkludert, mens nå ser vi at stadig flere Grünerløkka-mennesker kommer over til Frogner. Dette har vi også hatt i bakhodet. Det er mer fart i området nå, sier Mathias Granesten.

Det gjelder også fibernettet til Telenor. I Oslo kan mellom 30 000 og 40 000 bedrifter få fiber uten gravekostnader – kabelen ligger allerede klar til å plugges inn.

– Vi hadde dårlig tid, og sendte en forespørsel til tre forskjellige leverandører, men hørte ikke pip fra noen – bortsett fra Telenor som plutselig ringte og sa de kunne levere, og det ganske fort, forteller Maltun. 

– Det gikk over all forventning. I løpet av kort tid hadde de boret et hull, og fått fiberen i boks. Det var vi veldig fornøyd med.

Nyåpnede Godt Innafor har fått fiber til restauranten.
Nyåpnede Godt Innafor tilbyr fibernett til kundene sine. Resultatet er et raskere og mer stabilt nett enn vanlig WiFi. Foto: Tarjei Krogh

Hvorfor fiber til restauranten?

– Det var to ting: For det første ønsket vi god kapasitet, og at det skulle gå like fort begge veier. Nettet brukes til alt fra betalingsterminaler og bestillinger til mobilsurfing blant gjestene, også utenfor lokalet når uteserveringen starter. For det andre ønsker vi muligheten til å kunne vokse og legge til andre tjenester, som for eksempel streaming. Lokalet skal leies ut til events for firmaer, og da er fiber en selvfølge, forteller Maltun.

– Også på Herregårdskroa i Frognerparken får vi fiber fra Telenor. Der er det ikke mulig å levere fiber langs bakken på grunn av byantikvaren, så Telenor har laget en radiolinjeløsning – en form for telekommunikasjonsutstyr som benytter mikrobølger istedenfor en kabel mellom to stasjoner – sammen med Oslo Bymuseum og Cafe Mathia, avslutter Maltun.

Hvordan er så maten?

– Så kult at de har en vegetarvariant, utbryter fotografen. – Den smaker fortreffelig og presentasjonen er jo veldig fotovennlig. Opplasting av bilder går også lynkjapt, konstaterer han.

info icon

Fakta om fiber fra Telenor

Telenors landsdekkende kjernenett står for 80 % av all trafikk i Norge og inngår i nasjonal beredskap. I Oslo kan rundt 34 000 bedrifter få fiber fra Telenor uten å måtte grave.

  • Maks hastighet

  •  Høyest oppetid

  • Overlegen stabilitet

  • Markedsledende sikkerhet

  • Kundeservice 24/7 hele året

  • Alltid på nett-garanti

  • Montering av utstyr inkludert

  • Ruter inkludert