En som leser våre tips til videomøte på sin PC
En som leser våre tips til videomøte på sin PC
- Hjemmekontor

Gode tips til ditt neste videomøte

Publisert: 23. september 2020 kl. 14:10

En videokonferanse er et perfekt verktøy for effektive møter. Det å se hverandre gjør at møtene både blir mer inkluderende og forpliktende enn ved et vanlig telefonmøte. 


Finn ut av det tekniske

Mange videokonferanseløsninger er superenkle i bruk – men vær likevel forberedt! Et tips er å logge seg inn litt tidlig slik at en er sikker på at alt fungerer. Det kan være frustrerende for alle involverte med teknisk krøll før en kommer i gang. Normalt er det enkelt å få testet løsningen før møtet starter – og det er vel verdt de minuttene det tar.

Kamera på!

Kanskje et litt rart tips, men vår erfaring er at mange slår av kamera i videomøter. Da er jo vitsen litt borte og en mister verdien videomøter kan gi. Det kan være helt greit å slå det litt av og på i større møter med mange deltagere, men den som snakker bør alltid ha slått på kameraet.

Finn “mute”-knappen

“Mute”-knappen er din beste venn, så husk å bruke den så ofte som mulig! Finn ut hvor knappen er og hvordan den fungerer før møtet begynner!

Støy ødelegger møtet

Husk - alt bråker mer i et videomøte – selv et lite host eller bretting av papir kan forstyrre møtet slik at ikke alle hører hva som blir sagt. Bruk «mute»-knappen når du ikke skal si noe.

Bruk hodetelefoner

Det å bruke hodetelefoner gjør videomøtene vesentlig bedre – fordelene er at du hører bedre det som blir sagt og du slipper å dele møtet med de som sitter rundt deg.

Hva ser de som du har møte med?

Sjekk at det som er bak deg ikke forstyrrer møtet – er det mange som går fram og tilbake, er det en skjerm med noe spennende, er det en tavle med notater en kanskje ikke hadde til hensikt å vise? Alt dette er enkelt å gjøre noe med.

En annen ting er at i videokonferanser kan alle se hva du gjør – så vær tilstede i møtet! Det er enkelt å la seg falle for fristelsen i å svare en SMS, kikke på e-post, og så videre. Tenk at du skal oppføre deg akkurat som om du er i et vanlig møte.

Ikke vær en robot

Selv om det er en videokonferanse – og det er særlig i starten det føles som om en er på riksdekkende TV, er det viktig å ha rom for litt småprat og uformelle diskusjoner. Særlig for de som sitter mye på hjemmekontor kan det være viktig. Bry deg om de andre, pass på å introdusere nye deltagere, osv.

Kort er godt

Dette er vel et tips som gjelder de aller fleste møter – men kanskje ekstra for videomøter. Avslutt møtet når møtets agenda er ferdig. Korte møter er ofte mer effektive – det er jobben mellom møtene som gir resultater!