Skal bekjempe tidstyver med smarte løsninger

Håndverker med mobil i hånden
En portefølje med skreddersydde IT-tjenester for ledere og ansatte i håndverks-og servicenæringen skal bidra til å bekjempe tidstyvene i arbeidshverdagen.

Blant løsningene som tilbys er en skreddersydd app, Smartday, hvor man enkelt kan legge inn nye ordre, føre timer, dokumentere og fakturere. I tillegg lanseres Telenor Nettside, som enkelt gir småbedriftene en proff hjemmeside som er lett å finne på Google. Nettsidene leveres med kontaktskjema for enkel kundekontakt, egen Facebook-side, app for besøksstatistikk og med kryptering for ekstra sikkerhet. 

Kundene får egen rådgiver og support levert av Telenor som gjør at en ikke trenger egen IT-kompetanse i bedriftene. Alle tjenestene samles på mobilfakturaen fra Telenor.

– Bakgrunnen for at vi i Telenor har utviklet dette tjenestespekteret, er en omfattende undersøkelse som har avdekket at småbedrifter hemmes av tidstyver som gjør dem mindre effektive og lønnsomme, forteller Ove Fredheim, som leder Telenors bedriftsdivisjon.

Undersøkelsen viser at fem av ti ledere i småbedrifter innenfor håndverker-og servicebransjen fortsatt jobber papirbasert når de registrerer ordre.

Infografikk om smart arbeidsdag

– Flere forteller om lange kvelder med administrasjonsoppgaver, et lappebasert ordresystem og systemer som ikke snakker sammen. Målet vårt er at alt skal kunne gjøres digitalt, der hvor man er, på mobilen, sier Ove Fredheim, som leder Telenors bedriftsdivisjon. 

Vibeke Hammer Madsen er administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, som representerer mange tusen små-og mellomstore virksomheter. Hun mener det er stor etterspørsel etter denne typen tjenester.

– Våre medlemmer og småbedrifter generelt etterspør lett tilgjengelige løsninger som det er lav terskel for å ta i bruk, og det er nettopp det Telenor lanserer her. Vi må slutte å prate om at digitalisering er vanskelig, og heller gå fra ord til handling og gjøre noe med det, sier Madsen.

Virke lanserer en ny selvstendig startup-bedrift, STYRKE, som skal være en formidler av blant annet Telenors løsninger og flere andre systemer som kan hjelpe småbedrifter å jobbe smartere. 

– Vi gleder oss til å samarbeide med Telenor, sier Madsen.

Les mer om Smart Arbeidsdag

Infografikk om smart arbeidsdag