7 tips til en smartere arbeidsdag

Mann med mobil på snekkerverksted
Mobiltelefonen din er et fantastisk arbeidsredskap – og nøkkelen til en mer effektiv arbeidsdag, bare du bruker den rett.

Med Smart Arbeidsdag kan service- og håndverksbedrifter lett digitalisere «papirarbeidet». Ting som ordreregistrering, timeføring og fakturering kan dermed gjøres rett på mobilen, enkelt og greit. 

Her er 7 tips til hvordan Smart Arbeidsdag på mobilen kan gjøre arbeidsdagen langt mer effektiv:

1. Fakturér med en gang – rett på mobilen

Ikke utsett det du like godt kan gjøre med en gang ... og som uansett må gjøres.

Straks du er ferdig med en jobb, registrerer du kjapt antall timer, materiell, reiseutgifter og utlegg på mobilen. Dette overføres deretter automatisk som fakturagrunnlag til ditt økonomisystem.

Alt du da trenger å gjøre, er å dobbeltsjekke grunnlaget – før du sender til fakturering.

2. Automatisk kvalitetssikring

I mange bransjer er det strenge kvalitetskrav knyttet til arbeidet som skal utføres. Er strømmen skrudd av? Temperaturen målt? Riktig ventil åpnet?

Med relevante sjekklister på mobilen kan de ansatte krysse av etterhvert som jobben gjøres. Straks arbeidet er utført, vil dokumentasjonen også være klappet og klar. Dermed kan kunden få rapporter sendt direkte til seg, og du har alt lett tilgjengelig om du skulle trenge det senere.

Se hvor mye din bedrift kan spare med Smart Arbeidsdag

Se hvordan Smart Arbeidsdag fungerer

3. Sikkerhet på stedet

HMS-forskriftene er ikke til stor hjelp om de står i en ringperm på kontoret. Når alt sammen derimot er tilgjengelig direkte på mobilen, kan de ansatte sjekke relevante forskrifter før jobben utføres.

Ved hjelp av praktiske HMS-sjekklister på mobilen, kan situasjoner som potensielt kan være skadelige for både de ansatte og miljøet unngås – hendelser som bedriften også ville vært ansvarlige for uten gode HMS-rutiner på plass.

4. Enkel fotodokumentasjon av jobber

Et bilde sier mer enn tusen ord – spesielt i situasjoner der det oppstår tvil om en tidligere utført jobb.

Mange håndverkere tar derfor bilder før og etter jobben, for å dokumentere hva de har gjort – og ikke minst hva de ikke har gjort.

Når disse bildene lagres automatisk i tilknytning til ordren, er de alltid lett tilgjengelig for ettertiden. Og siden alt sammen lagres trygt i skyen, risikerer du heller ikke at bildene blir borte om mobilen skulle ryke.

infographic

5. Full oversikt over arbeidsdagen

Det er ofte mye å holde styr på gjennom en arbeidsdag. Med alt samlet på mobilen vet du ikke bare hvor og når neste jobb skal utføres, men kan også logge og lagre alt som angår denne jobben på ett sted.

Mange bedrifter har dessuten repeterende service på alt fra ventilasjonssystemer til kaffemaskiner. Står det 50 like maskiner i et bygg, lønner det seg å ha kontroll på hvilke maskiner som trenger service, hvor de står, hva slags service som må til – og når de trenger det.

Med en digital løsning får de ansatte automatisk beskjed på mobiltelefonen om neste jobb, og kan enkelt sende rapport til kunde eller firma straks servicen er utført.

6. Ha nettsider som gir business

En god nettside er en lønnsom nettside. Når vi vet at nesten 90 prosent av alle kjøp nå starter med et Google-søk, og at hele 70 prosent ønsker å kjøpe eller bestille på nett, er det åpenbart at god synlighet på nettet er viktig.

Like viktig som at kundene finner din bedrift på nett, er hva de presenteres for når de lander på nettsiden din. De fleste vil for eksempel se den på en mobilskjerm, og da gjelder det å ha en mobilvennlig side.

Telenor Business kan både lage og drifte nettsiden din, sørge for at den blir godt synlig når folk søker etter dine tjenester på nett – og sikre at den leses like godt på PC, nettbrett og mobil.

Håndverker med mobiltelefon

7. Alle løsninger fra én leverandør

Med Telenor Bedrift som leverandør får du alt på ett sted og alt på én faktura.

I tillegg til de mest effektive digitale løsningene på markedet, får du også hjelp av en rådgiver – som ikke bare forstår arbeidsdagen din, men også hvordan du kan gjøre den smartere.

Oppdag hvor enkelt du kan effektivisere arbeidsdagen ved bruk av mobilen:

Book en gratis online-demo!