4G Tale

Dame snakker i telefon

Med 4G Tale, også kjent som VoLTE, kan du ringe uten problemer - selv steder  uten 2G- og 3G-signaler.

I Norge har folk flest god dekning. I enkelte områder kan noen likevel oppleve at 2G- og 3G-dekningen ikke er tilgjengelig. Dette gjelder spesielt i glassbygninger (kontorlokaler), i skogen eller i bilen. 4G er et svært robust nett med god rekkevidde og kan nå frem til steder der 2G og 3G ikke trenger gjennom. Der det er 4G-dekning, kan du ta i bruk 4G Tale.

I nettbutikken ser du vårt utvalg av mobiler som støtter 4G Tale

Dette er 4G Tale

 • Lydinformasjonen sendes som datapakker
 • Bedre dekning
 • Raskere oppkoblingstid
 • Lavere batteriforbruk
 • Bedre samtalekvalitet

Slik aktiverer du 4G Tale

1

Riktig mobil og SIM-kort

Du trenger en mobil som støtter 4G Tale. Dersom du ikke har byttet SIM-kort siden 2012 trenger du et nytt 4G SIM-kort. Dette bestiller du på Mine Sider eller i Mitt Telenor-appen. Ved kjøp av ny mobil får du automatisk 4G SIM-kort.
2

Aktiver 4G Tale på telefonen

4G Tale aktiveres automatisk med unntak av iPhone som foreløpig har funksjonaliteten slått av som default.


 • Sjekk at du har Versjon er 9.3.2 og Operatør er Telenor 24.1.
  Innstillinger -> Generelt -> Om 
 • Aktiver 4G Tale
  Innstillinger -> Mobilnett -> Mobildatavalg -> Aktiver 4G -> Tale og data

4G Tale som teknisk heter VoLTE eller Voice over LTE er en ny teknologi som tar i bruk 4G-nettet til tale. Det foregår ved at lydinformasjonen sendes som datapakker, ikke ulikt hvordan IP-telefoni og Skype-samtaler fungerer.

Telenor bygger kontinuerlig ut nettet med flere frekvenser som supplerer hverandre, og kombinerer frekvensbåndene 800-, 1800- og 2600-MHz etter behov. 800 MHz-frekvensbåndet er svært robust med god rekkevidde og perfekt for taledekning innendørs der tradisjonelle telefonsignaler ikke slipper gjennom. Dette gjelder spesielt for bygninger med mye glass som kontorlokaler eller nyere funkishus, i tillegg til bilen.

Med 4G Tale vil du kunne ringe uten problemer, selv om vanlig 3G og 2G ikke fungerer optimalt. 4G Tale fungerer fint over en frekvens, og 4G+ bidrar til bedre stabilitet.